
Hideg, currys csirkesaláta: szendvicsbe töltve laktató főétel

Reggelinek, de könnyed vacsorának is tökéletes ez a csirkesaláta, már előző este is összedobhatod, csak még finomabb lesz.
Ha valami gyorsan és egyszerűen összedobható fogásra vágysz, ez a csirkesaláta a tökéletes választás, minimális vele a munka, mégis egy nagyon krémes, ízekben gazdag ételt tálalhatsz.
Akár megmaradt főtt hússal is dolgozhatsz, úgyhogy maradékfelhasználó receptnek sem utolsó, de ha frissen készíted, akkor is percek alatt megfőzheted a csirkemellet. Utána már csak annyi a dolgod, hogy összevágd a zöldségeket, kikeverd a szószt, és kínálhatod is a krémes salátát. Zöldhagyma helyett lilát is használhatsz, sőt, akár karikákra vágott chilit is forgathatsz bele.
Ha picit több időd van, érdemes a salátát a hűtőbe tenni pár órára, ahogy összeérnek az ízek, még sokkal-sokkal finomabb lesz.
-
2023-09-20 09:36:01
-
2023-09-15 09:36:02
-
2023-09-14 07:32:01
Hideg, currys csirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 500 g csirkemellfilé
- 1 szál szárzeller
- 2 szál zöldhagyma
- 1 kisebb db zöld alma (savanykásabb)
- opcionális szőlő/mazsola
Szósz:
- 80 g majonéz
- 2 ek tejföl
- 1.5 tk currypor
- 1 tk kurkuma
- 0.5 tk őrölt gyömbér
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkemellfiléket főzzük puhára sós, lobogó vízben 10-15 perc alatt.
Közben a szárzellert és a zöldhagymát vágjuk karikákra, az almát kockákra.
Keverjük össze a szósz hozzávalóit.
A csirkemellet villával szedjük szálakra, vagy kockázzuk össze.
Egy nagy tálban forgassuk össze a csirkét, a zöldségeket, a gyümölcsöt/gyümölcsöket és a szószt.
Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!