Hideg, currys csirkesaláta: szendvicsbe töltve laktató főétel

6
Nyomtatás
currys-csirkesalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Reggelinek, de könnyed vacsorának is tökéletes ez a csirkesaláta, már előző este is összedobhatod, csak még finomabb lesz.

Ha valami gyorsan és egyszerűen összedobható fogásra vágysz, ez a csirkesaláta a tökéletes választás, minimális vele a munka, mégis egy nagyon krémes, ízekben gazdag ételt tálalhatsz.

Akár megmaradt főtt hússal is dolgozhatsz, úgyhogy maradékfelhasználó receptnek sem utolsó, de ha frissen készíted, akkor is percek alatt megfőzheted a csirkemellet. Utána már csak annyi a dolgod, hogy összevágd a zöldségeket, kikeverd a szószt, és kínálhatod is a krémes salátát. Zöldhagyma helyett lilát is használhatsz, sőt, akár karikákra vágott chilit is forgathatsz bele. 

Ha picit több időd van, érdemes a salátát a hűtőbe tenni pár órára, ahogy összeérnek az ízek, még sokkal-sokkal finomabb lesz.

Hideg, currys csirkesaláta

currys-csirkesalata

Hozzávalók 4 személyre

Alap:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 szál szárzeller
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 kisebb db zöld alma (savanykásabb)
  • opcionális szőlő/mazsola

Szósz:

  • 80 g majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1.5 tk currypor
  • 1 tk kurkuma
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket főzzük puhára sós, lobogó vízben 10-15 perc alatt.

Közben a szárzellert és a zöldhagymát vágjuk karikákra, az almát kockákra.

Keverjük össze a szósz hozzávalóit.

A csirkemellet villával szedjük szálakra, vagy kockázzuk össze.

Egy nagy tálban forgassuk össze a csirkét, a zöldségeket, a gyümölcsöt/gyümölcsöket és a szószt.

Tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon