A darált húst keverjük egybe a sóval, borssal, majoránnával, tojással és zsemlemorzsával. Ezután a masszából formázzunk tetszés szerint gombócokat, majd abban a lábasban, amelyben a leves készül, pirítsuk körbe egy kevés olajon. A kész gombócokat szedjük tányérra és tegyük félre.
A zöldségeket (krumpli, sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, hagyma, fokhagyma, hegyes erős paprika, paradicsom) tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint. Ezután dobjuk a fazékban maradt zsiradékra, amin a húsgombóc pirult. Forgassuk át és pirítsuk 5-8 percig, közben kevergessük és fűszerezzük sóval és borssal.
A pirult zöldségekre öntsünk annyi vizet, amennyi ellepi, adjuk hozzá a gyömbért, és főzzük addig, míg a zöldségek félpuhára főnek. Ezután a gombócokat tegyük a levesbe, és főzzük még alacsony láng felett 15-20 percig. Miközben fő a leves, kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük sóval, borssal, és adhatunk hozzá kakukkfüvet vagy szárított csípős paprikát. Az utolsó percekben adjuk a leveshez a frissen aprított petrezselymet.