Így lesz igazán finom a paradicsomos káposzta: hússal gazdagítva nagyon laktató
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A paradicsomos káposzta igazi retró étel, amit a menzákon túlcukrozva toltak a lurkók elé sokak nagy bánatára.
Van, aki szereti, míg más fintorog tőle. És igen, a magyar konyha szereti cukorral megbolondítani a paradicsomos jellegű ételeket, mert bizony sokan csak édesen szeretik őket. Na, de nem mindenki, úgyhogy ha te sem rajongsz a cukorral készült paradicsomos káposztáért, akkor a húsos verzió lesz a neked való, amelyben kömény és chili gondoskodik az ízekről.
Bár a legtöbb receptben paradicsomlével készül a hagyományos étel, paradicsompüréből sokkal finomabb lesz. Akár darált hússal is dolgozhatsz, ha pedig sűrűre szeretnéd, a főzés utolsó fázisában rántást is tehetsz az ételre. Az így készült húsos-paradicsomos káposzta még azoknak is ízleni fog, akik sosem szerették ezt a régi kedvencet.
Húsos, paradicsomos káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 300 gramm sertéslapocka
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál őrölt chilipaprika
- 600 gramm káposzta
- 1 darab sárgarépa
- kevés olaj
- 2 deciliter víz
- 4 evőkanál paradicsompüré
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a közepesre kockázott húst és a fűszereket is (só, bors, római kömény, chili). Amikor a hús színt kap, mehet hozzá a vékonyan feldarabolt káposzta és a sárgarépa, alapos egybeforgatás után pedig a paradicsompürével és a vízzel is forgassuk egybe, 35-45 percig főzzük. Ha szeretnénk, utolsó mozzanatként rántás is kerülhet a húsos-paradicsomos káposztára, de nem muszáj.
Fotó: Getty Images