
Gyors répatorta muffinformában sütve: mascarponés krém koronázza meg
Ez a cupcake a hagyományos répatortát idézi meg, csak még mutatósabb formában: a répa, a dió, a fahéj és a mascarpone mind-mind helyet kapnak benne.
A répatorta kedvelt tavaszi süti, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról. A finomságot muffin, golyó vagy rolád formájában is szervírozhatod. Mi most utóbbit ajánljuk: az elkészítése nagyon egyszerű, látványra gyönyörű, az ízére pedig senkinek egy rossz szava sem lehet!
A kreatív sütikészítők kiélhetik magukat a finomság alkotása közben: a receptben csak porcukorral meghintve ajánljuk, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne cicomázni. Húsvétkor bőven kapni a boltokban ehető díszeket, ezekből érdemes válogatni. Ha szeretnéd, krémmel is bevonhatod a sütit, vagy fehércsoki-mázzal. Engedd szabadjára a fantáziádat, és lepd meg a családot ezzel a csodás húsvéti desszerttel!
A tojásokat keverjük fehéredésig a cukorral. Ezután keverjük hozzá az olvasztott vajat és a reszelt sárgarépát.
A lisztet forgassuk egybe a sóval, fahéjjal, szerecsendióval, kardamommal, szegfűszeggel és a sütőporral. Ezután keverjük a tojásos keverékhez.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (10-15 perc).
Az elkészült süteményt borítsuk tiszta konyharuhára vagy egy sütőpapírra és tekerjük fel, hagyjuk, hogy kihűljön a tészta.
Krém:
A mascarponét keverjük egybe a habtejszínnel, porcukorral és a vaníliával.
Összeállítás:
A tésztát tekerjük ki, majd kenjük meg a krémmel. Ezután újra tekerjük fel és szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu