Krémes és puha répatorta-piskótatekercs: ez lesz a húsvéti asztal kedvence

5
Nyomtatás
Húsvéti répatorta-piskótatekercs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodaszép répatorta-piskótatekercs lélegzetelállító desszert, amit kedved szerint cicomázhatsz, de egyszerűen porcukorral meghintve is tökéletes.

A répatorta kedvelt tavaszi süti, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról. A finomságot muffin, golyó vagy rolád formájában is szervírozhatod. Mi most utóbbit ajánljuk: az elkészítése nagyon egyszerű, látványra gyönyörű, az ízére pedig senkinek egy rossz szava sem lehet!

Öltöztesd fel!

A kreatív sütikészítők kiélhetik magukat a finomság alkotása közben: a receptben csak porcukorral meghintve ajánljuk, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne cicomázni. Húsvétkor bőven kapni a boltokban ehető díszeket, ezekből érdemes válogatni. Ha szeretnéd, krémmel is bevonhatod a sütit, vagy fehércsoki-mázzal. Engedd szabadjára a fantáziádat, és lepd meg a családot ezzel a csodás húsvéti desszerttel!

Húsvéti répatorta-piskótatekercs

Húsvéti répatorta-piskótatekercs

Hozzávalók 36 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

Tészta:

  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 200 g sárgarépa
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szerecsendió
  • fél teáskanál kardamom
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverjük fehéredésig a cukorral. Ezután keverjük hozzá az olvasztott vajat és a reszelt sárgarépát.

A lisztet forgassuk egybe a sóval, fahéjjal, szerecsendióval, kardamommal, szegfűszeggel és a sütőporral. Ezután keverjük a tojásos keverékhez.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (10-15 perc).

Az elkészült süteményt borítsuk tiszta konyharuhára vagy egy sütőpapírra és tekerjük fel, hagyjuk, hogy kihűljön a tészta.

Krém:

A mascarponét keverjük egybe a habtejszínnel, porcukorral és a vaníliával.

Összeállítás:

A tésztát tekerjük ki, majd kenjük meg a krémmel. Ezután újra tekerjük fel és szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon