Puha csokis kuglóf fényes mázzal: csak keverj össze mindent
Elegáns, mutatós desszert a kuglóf, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthetsz, rengeteg mindennel dúsíthatsz.
A kuglóf az egyik legcsodásabb sütemény, mely készülhet egyszerűbb vagy kacifántosabb receptek alapján. A tojáslikőrös finomság a könnyen kivitelezhető változatok közé tartozik, mely egyszerű összeállítása ellenére különleges megjelenésében és ízében is.
A puha tojáslikőrös kuglóf simán csak porcukorral meghintve is az asztalra kerülhet, de ha igazán ünnepi ruhában szervíroznád, akkor fehér csokis mázzal koronázd meg. Ha pedig a likőr ízét erősítenéd, akkor dobj össze egy tojáslikőrös mázat is. Ez roppant egyszerűen készül, mindössze annyi a dolgod, hogy 1 bögre porcukrot keverőtálba mérsz, majd annyi tojáslikőrt keversz hozzá, hogy sűrű, de folyósabb legyen, utána pedig a kuglófra csurgatod.
A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a fahéjat. Ezután adjuk hozzá a tojáslikőrt, tojást, olajat, vaníliakivonatot. Keverjük csomómentesre a masszát.
A sima masszát csorgassuk vajjal kikent formába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig. (A sütésnél alkalmazzunk tűpróbát. Mivel minden sütő más, ezért előfordulhat, hogy néhány perccel több idő szükséges a tésztának.)
A fehér csokit tördeljük tálba, és vízgőz felett olvasszuk fel, majd csorgassuk a kuglófra.
Ha szeretnénk, húsvéti dekorációval díszítsük a kuglófot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu