Gyomorgyógyító zöldségleves: az ünnepi lakoma után kíméli a megterhelt gyomrot

zlcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldségleves akkor a legfinomabb, ha minél többfajta zöldség gazdagítja, készülhet szezonális frissből, de mirelit változat is kerülhet a fazékba.

Az ünnepi nagy lakomák után jólesik gyomorkímélőbb ételeket fogyasztani, amelyek rendbe rakják a túlterhelt gyomrot - ilyenkor a legjobb választás a könnyű, forró, gyógyító zöldségleves.

Egy tányérnyi leves mindig áldás a legyengült szervezetnek, nem csak a testnek tesz jót, a lelket is simogatja. Azon kívül, hogy finom és tényleg gyomorbarát, a jól megpakolt zöldséglevesben megvan minden, amire a szervezetnek szüksége van, és nem fogod magad éhesnek érezni utána, már egy tányérnyi eltelít. A zöldséglevesbe bármi kerülhet, ami a hűtőben vagy a kamrában lapul, ha tartalmasabbra szeretnéd, házi készítésű tésztát vagy galuskát is tehetsz bele.

Ízletes zöldségleves

zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1 fej karfiol
  • 1 darab karalábé
  • 1 fej hagyma
  • 2 marék mirelit borsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál olaj
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőleges méretűre, kivéve a hagymát, azt hagyjuk egészben.

Az előkészített zöldségeket az olajon 2-3 perc alatt forgassuk egybe, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük, ha szeretnénk, házi ételízesítő kockát is használhatunk. A levest addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul, tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük