
Gyomorgyógyító zöldségleves: az ünnepi lakoma után kíméli a megterhelt gyomrot

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Mennyei citromos kókuszgolyó: rögtön dupla adaggal készítsd

Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

Tudod, milyen ételek mellé illik a rosé? Mutatunk néhány fantasztikus fogást

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet
A zöldségleves akkor a legfinomabb, ha minél többfajta zöldség gazdagítja, készülhet szezonális frissből, de mirelit változat is kerülhet a fazékba.
Az ünnepi nagy lakomák után jólesik gyomorkímélőbb ételeket fogyasztani, amelyek rendbe rakják a túlterhelt gyomrot - ilyenkor a legjobb választás a könnyű, forró, gyógyító zöldségleves.
Egy tányérnyi leves mindig áldás a legyengült szervezetnek, nem csak a testnek tesz jót, a lelket is simogatja. Azon kívül, hogy finom és tényleg gyomorbarát, a jól megpakolt zöldséglevesben megvan minden, amire a szervezetnek szüksége van, és nem fogod magad éhesnek érezni utána, már egy tányérnyi eltelít. A zöldséglevesbe bármi kerülhet, ami a hűtőben vagy a kamrában lapul, ha tartalmasabbra szeretnéd, házi készítésű tésztát vagy galuskát is tehetsz bele.
Ízletes zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1 fej karfiol
- 1 darab karalábé
- 1 fej hagyma
- 2 marék mirelit borsó
- 1 csokor petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű
- 2 evőkanál olaj
- víz
Elkészítés:
Az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőleges méretűre, kivéve a hagymát, azt hagyjuk egészben.
Az előkészített zöldségeket az olajon 2-3 perc alatt forgassuk egybe, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük, ha szeretnénk, házi ételízesítő kockát is használhatunk. A levest addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul, tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images