Csodaszép habos-gyümölcsös szendvics: a japán finomságot imádni fogod

jcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós szendvics tökéletes napindítónak, uzsonnának, és még desszertként is megállja a helyét.

Jéghideg tejszínhab, szezonális gyümölcsök és kenyér, ezek a japán szendvics hozzávalói, melynek garantáltan a rabja leszel!

Japánban új őrület tombol, mellyel minden kávéházban és cukrászdában találkozhatsz, ha épp az országban jársz. Persze a finomságot otthon is össze lehet dobni, méghozzá nagyon egyszerűen. A szemet gyönyörködtető japán gyümölcsös szendvics sok tejszínhabbal és szezonális gyümölcsökkel készül. A gyerekek garantáltan odalesznek érte, és persze a felnőttek is ámulni fognak, milyen finom is a különleges szendvics. 

Tipp az elkészítéshez

Nagyon fontos, hogy a gyümölcsök egyforma méretűek legyenek, és úgy pakold a szendvicsbe őket, hogy amikor felvágod, szépen látszódjanak. Ha pedig kreatív vagy, különböző mintákat rejthetsz a szendvicsek belsejébe.

Japán gyümölcsös szendvics

jszct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 400 ml habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 8 szelet kenyér
  • ízlés szerint válogatott gyümölcsök: eper, cseresznye, kivi, banán, narancs
Recept idők

Elkészítés:

A hideg habtejszínt öntsük keverőtálba, és verjük kemény habbá, miközben a cukrot adjuk hozzá.

A kenyérszeletek szélét vágjuk le.

A választott gyümölcsöket pucoljuk vagy mossuk meg, és töröljük szárazra. Vágjuk azonos méretűre.

Összeállítás:

Vegyünk magunk elé egy szelet kenyeret, kenjük meg vastagon tejszínhabbal, majd tegyünk rá ízlés szerint gyümölcsöt (aszerint, hol fogjuk majd félbevágni a szendvicset), majd a gyümölcsök tetejére kenjünk ismét habot. A szendvicset kenyérrel zárjuk.

A szendvicseket szorosan csomagoljuk fóliába, majd tegyük hűtőbe 1 órára.

A hidegen töltött pihenő után a szendvicseket vágjuk félbe és kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük