Jennifer Lopez kedvence: a Puerto Ricó-i feketebabot ki kell próbálnod

5
Nyomtatás
jlo1
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

J.Lo budapesti koncertjétől hangos a sajtó, de mi most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a popdíva kedvenc étele. A Puerto Ricó-i feketebab egyszerűen elkészíthető, ízekben gazdag étel.

Jennifer Lopez a napokban jelentette be, hogy Up all Night – Live in 2025 című turnéjával világ körüli útra indul. A látványosnak ígérkező show július 20-án Budapestre is megérkezik, ahol a rajongók megcsodálhatják az örökifjú popdívát, és egész éjjel bulizhatnak az ikonikus slágerekre. 

A szerda reggeli jegystart után sokunknak leesett az álla az áraktól, de ha így is szeretnéd átélni a J.Lo-élményt, viszont egy pénztárcabarát verzióban, mutatjuk a megoldást! Készítsd el az énekesnő kedvenc ételét, a Puerto Ricó-i feketebabot.

@unilad The stars of Atlas share what their favorite comfort food is? Make sure to check out the full episode of In The Vault on UNILAD’s YouTube #UNILAD #atlas #inthevault #jlo #jenniferlopez ♬ original sound - UNILAD

A feketebab egy klasszikus és népszerű egytálétel a karibi konyhában, amit leggyakrabban rizzsel tálalnak. A díva egy korábbi interjúban kifejtette, hogy számára ez egy igazi „comfort food”. Ráadásul egészéges, tápanyagdús és egyszerűen elkészíthető!

Puerto Ricó-i feketebab

jlo2

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g száraz feketebab
  • 1 liter víz (az áztatáshoz)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. fekete bors
  • 1 db babérlevél
  • 250 g paradicsompüré
  • 250 ml alaplé (a főzéshez)
  • 1 ek. citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a babot: ha száraz feketebabot használunk, áztassuk be hideg vízbe legalább 6-8 órára, vagy akár egy egész éjszakára. Ha nincs idő az áztatásra, és szeretnénk gyorsítani a folyamatot, forraljunk vizet és öntsük a babra, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, ezt követően szűrjük le és rakjuk félre.

Egy nagy lábasban, közepes lángon, melegítsük fel az olívaolajat és adjuk hozzá a felkockázott hagymát és zöldpaprikát. Addig pároljuk őket, míg kicsit megpuhulnak és színt kapnak. Ekkor kerül bele a felaprított fokhagyma, amivel együtt még 2-3 percig pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.

Adjuk hozzá a fűszereket: a köményt, az oregánót, babérlevelet, sót és borsot. Keverjük össze alaposan, majd öntsük fel alaplével és a paradicsompürével. Az alaplé helyett használhatunk vizet is, de az alaplétől gazdagabb lesz az íze. Adjuk hozzá a beáztatott babot, majd a forrás után alacsony hőmérsékleten főzzük tovább, míg a bab meg nem puhul, nagyjából 45-60 percig. Ha közben szükséges, adhatunk hozzá még egy kis vizet vagy alaplevet.

Amikor a bab megpuhult, vegyük ki a babérlevelet és adjuk hozzá a citromlevet. Ettől a lépéstől pluszfrissességet kölcsönözhetünk az ételnek.

Az elkészült feketebabot végül tálaljuk rizzsel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon