
Jennifer Lopez koncertjének jegyárai miatt zúgolódnak a magyar rajongók: döbbenetes, mennyiért láthatod a dívát
Jennifer Lopez koncertjére elképesztő összegekért juthatnak el a rajongók.
Jennifer Lopez a napokban jelentette be, hogy Up all Night – Live in 2025 című turnéjával világ körüli útra indul. A látványosnak ígérkező show július 20-án Budapestre is megérkezik, ahol a rajongók megcsodálhatják az örökifjú popdívát, és egész éjjel bulizhatnak az ikonikus slágerekre.
A szerda reggeli jegystart után sokunknak leesett az álla az áraktól, de ha így is szeretnéd átélni a J.Lo-élményt, viszont egy pénztárcabarát verzióban, mutatjuk a megoldást! Készítsd el az énekesnő kedvenc ételét, a Puerto Ricó-i feketebabot.
A feketebab egy klasszikus és népszerű egytálétel a karibi konyhában, amit leggyakrabban rizzsel tálalnak. A díva egy korábbi interjúban kifejtette, hogy számára ez egy igazi „comfort food”. Ráadásul egészéges, tápanyagdús és egyszerűen elkészíthető!
Készítsük elő a babot: ha száraz feketebabot használunk, áztassuk be hideg vízbe legalább 6-8 órára, vagy akár egy egész éjszakára. Ha nincs idő az áztatásra, és szeretnénk gyorsítani a folyamatot, forraljunk vizet és öntsük a babra, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, ezt követően szűrjük le és rakjuk félre.
Egy nagy lábasban, közepes lángon, melegítsük fel az olívaolajat és adjuk hozzá a felkockázott hagymát és zöldpaprikát. Addig pároljuk őket, míg kicsit megpuhulnak és színt kapnak. Ekkor kerül bele a felaprított fokhagyma, amivel együtt még 2-3 percig pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.
Adjuk hozzá a fűszereket: a köményt, az oregánót, babérlevelet, sót és borsot. Keverjük össze alaposan, majd öntsük fel alaplével és a paradicsompürével. Az alaplé helyett használhatunk vizet is, de az alaplétől gazdagabb lesz az íze. Adjuk hozzá a beáztatott babot, majd a forrás után alacsony hőmérsékleten főzzük tovább, míg a bab meg nem puhul, nagyjából 45-60 percig. Ha közben szükséges, adhatunk hozzá még egy kis vizet vagy alaplevet.
Amikor a bab megpuhult, vegyük ki a babérlevelet és adjuk hozzá a citromlevet. Ettől a lépéstől pluszfrissességet kölcsönözhetünk az ételnek.
Az elkészült feketebabot végül tálaljuk rizzsel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu