Légies narancsos csokoládéhab: mennyei francia desszert
Ha egy igazán csokis desszertre vágysz, mi megtaláltuk neked a tökéletes receptet!
Aki látta a Jóbarátok-összest, az most biztosan szórol szóra idézi fel magában Phoebe csokis kekszes sztoriját. Aki nem ismerné a történetet, annak dióhéjban elmondjuk, hogy a sütit Phoebe „francia üknagymamája” ihlette, a turpisságra azonban csak több tucat süti megsütése után derül fény.
A legendás süti viszont nagyon is létezik, és az elkészítése is pofonegyszerű. Csupán néhány összetevő kell hozzá – nádcukorral, vaníliakivonattal és dióval megspékelve –, illetve egy, a kakaóimádó nyuszi ihlette étcsokolédés csokicsepp.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre a keveréket.
Egy másik, közepes méretű tálban verjük fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrokat, és keverjük hasbosra a vajjal.
Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, majd ezt is keverjük jól össze.
Ezt követően adjuk hozzá a vajas, cukros, tojásos keverékhez a lisztes mixet, és óvatosan forgassuk össze.
Ha már szép, homogén a tészta, adjuk hozzá a csokicseppeket és az apróra vágott diót vagy mogyorót. Szilikonlapát segítségével forgassuk óvatosan össze.
Eközben a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd evőkanállal adagoljuk ki rá a kekszet.
A kekszeket előmelegített sütőben, mindössze 10 perc alatt süssük készre. Akkor jó a keksz, ha a széle már picit ropogósabb.
Hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni őket, majd tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu