Könnyed csirkesaláta ropogós almával és dióval - Görög joghurttól krémes

csirkesaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Valódi ízbomba az így készült csirkesaláta, egyszerre édes és sós, krémes és roppanós, tökéletes a harmónia.

Az egyik legegyszerűbb, ízeiben mégis az egyik legösszetettebb salátarecept, a krémes görög joghurt, az édes áfonya, a savanykás alma és a ropogós dió mind ízben, mind textúrában tökéletes harmóniát alkotnak. 

Majonézből házit érdemes használni, mustárból pedig a picit pikánsabb dijonit, utóbbi az édeskés ízek ellensúlyát képezi.

A salátához főtt vagy sült csirkemellre van szükség, de akkor lesz a legpuhább és legfinomabb, ha posírozással készül. Ez a technológia azt jelenti, hogy a hús forráspont alatti folyadékban fő, legtöbbször alaplében vagy húslevesben, hogy minél ízletesebb legyen. 

Joghurtos csirkesaláta

csirkesaláta2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 0.25 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál aszalt vörösáfonya
  • 3 evőkanál dió (apróra vágva)
  • 1 darab alma
  • 300 gramm csirkemellfilé
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét posírozzuk az itt leírtak szerint, de aki gyorsabb megoldást keres, az egy kis vajon, serpenyőben is átsütheti, a lényeg, hogy puha, átsült/főtt húsra van szükségünk. Ha kész a hús, egy villával szedjük szét, vagy vágjuk kisebb csíkokra/kockákra.

A diót vágjuk durvára, a megmosott almát kockázzuk össze.

Egy tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a mustárt, a fokhagymaport, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele az áfonyát, a diót, az almát és a csirkemellet is.

Jól behűtve, magában vagy szendvicsként kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük