Granolakosárkák joghurttal és gyümölcsökkel: muffinformában sülnek ropogósra

8
Nyomtatás
Granolakosarkak-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az egyszerű, de ötletes harapnivaló akár több napra is ellát rostban gazdag reggelivel: a granolás alap adott, a feltétet pedig te alakítod!

Ez a nem hétköznapi fogás a tökéletes opció reggelire, brunchra vagy akár egész napos harapnivalónak. A kosárkák rostban gazdag zabpehelyből készülnek, a tésztába pedig olyan értékes alapanyagok kerülnek, mint a mandulavaj vagy a chiamag.

A töltelék pedig egyszerűbb nem is lehetne: én ezúttal szójaalapú piros bogyós joghurtot használtam, és málnával, eperrel, szederrel díszítettem. A kosárkákat azonban bármilyen más joghurttal is megtöltheted, és hozzá illő szezonális gyümölccsel díszítheted. Egyszerre csak annyi kosárkába tölts joghurot, amennyi rövid időn belül el is fogy – így nem áznak el, és sokáig ropogósak maradnak.

Joghurtos granolakosárkák

Granolakosarkak

Hozzávalók 10 darabhoz

A kosárkákhoz:

  • 250 g apró szemű zabpehely
  • 2 ek chiamag
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 0.25 tk
  • 150 g mandulavaj
  • 70 ml juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat

A töltelékhez:

  • 350 g tetszőleges gyümölcsjoghurt
  • 150 g málna, szeder, áfonya vagy más szezonális gyümölcs
  • tetszés szerint kókuszreszelék, magvak
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a chiamagot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.

Egy másik tálban keverjük össze a mandulavajat, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és keverjük a zabos alaphoz. Osszuk 10-12 egyenlő részre, és kanalazzuk kiolajozott muffinformába. Nedves kézzel alaposan nyomkodjuk a masszát a formák aljára és oldalára úgy, hogy szabályos kosárkákat kapjunk, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd óvatosan szedjük ki a sütőformából, és joghurttal, gyümölcsökkel megpakolva fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon