Mennyei nektarinos smoothie cukor nélkül: tejmentes recept
Ha te is azt vallod, hogy a gyümölcs frissen a legjobb, akkor ezt a smoothie-t imádni fogod: sűrű, tápláló, és még a cukrot is kihagyhatod belőle.
Elérkezett a nyárnak az az időszaka, amikor igazán édes és aromás őszibarackokat kapni a piacon. Mint a legtöbb gyümölcsöt, ezt is a legjobb frissen fogyasztani, azonban ha valamivel mégis feldobnád, akkor készítsd el édes, fahéjas joghurttal és ezzel a ropogós házi granolával.
Ha pedig további egyszerűen készülő őszibarackos desszertek is érdekelnek, akkor erre a barackos-málnás morzsasütire mindenképp vess egy pillantást.
Az öntethez keverjük össze a kókuszjoghurtot, a juharszirupot és a fahéjat. Tegyük félre.
A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki.
Hevítsünk fel egy nagyobb grillserpenyőt, helyezzük bele a barackokat vágással lefele, és alacsony/közepes hőfokon süssük őket 4-5 percig, vagy amíg elkezdenek karamellizálódni.
Szedjük őket egy nagyobb tányérra, és kanalazzunk rájuk 1-1 evőkanálnyi joghurtot és granolát.
Még melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu