Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

2
Nyomtatás
uborkasala
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A joghurtos uborkasaláta egyszerre krémes, frissítő és nosztalgikus. Ennél a hűsítő receptnél egy szokatlan alapanyaggal egészül ki a megszokott fogás.

Uborkasalátát mindenki készít, van, aki az ecetes-cukros verziót preferálja, mások tejfölt adnak hozzá és extra kaprot, vagy hűsítő joghurttal és citrommal készítik. Mindegy is, melyiket próbálod ki, a fő szabály, hogy hideg legyen!

Az uborkát vastag szeletekre vágjuk, rákanalazzuk a joghurtot, egy kis lime-levet, tépkedünk rá kaprot és megbolondítjuk a titkos hozzávalóval: a gránátalmával. Egyszerre frissítő és különleges.

Vendégváróként és a vasárnapi asztalon is megállja a helyét, de ha egy könnyű vacsorát készítenél, akkor is érdemes megjegyezni ezt a receptet.

Joghurtos uborkasaláta

uborkasali

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 db lime leve
  • 300 g joghurt
  • 1 csokor kapor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 db gránátalma
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát felezzük el hosszában, és szeleteljük fel 1 cm-s szeletekre.

A joghurtot keverjük össze a lime levével, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük az uborkára.

Adjuk hozzá a felaprított kaprot és a gránátalmát.

Fotók: Getty images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon