
Mediterrán, nyári lencsesaláta: fehérjedús ebéd 20 perc alatt
Ez a csupa zöldség mediterrán lencsesaláta az egyik legjobb választás, ha egy tápláló húsmentes nyári ebédet keresel.
Uborkasalátát mindenki készít, van, aki az ecetes-cukros verziót preferálja, mások tejfölt adnak hozzá és extra kaprot, vagy hűsítő joghurttal és citrommal készítik. Mindegy is, melyiket próbálod ki, a fő szabály, hogy hideg legyen!
Az uborkát vastag szeletekre vágjuk, rákanalazzuk a joghurtot, egy kis lime-levet, tépkedünk rá kaprot és megbolondítjuk a titkos hozzávalóval: a gránátalmával. Egyszerre frissítő és különleges.
Vendégváróként és a vasárnapi asztalon is megállja a helyét, de ha egy könnyű vacsorát készítenél, akkor is érdemes megjegyezni ezt a receptet.
Az uborkát felezzük el hosszában, és szeleteljük fel 1 cm-s szeletekre.
A joghurtot keverjük össze a lime levével, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük az uborkára.
Adjuk hozzá a felaprított kaprot és a gránátalmát.
Fotók: Getty images
@sobors.hu