Ropogós uborkasaláta pikáns fűszerekkel: eteti magát, olyan finom

Japán uborkasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A japán uborkasaláta könnyen elkészíthető, egészséges és finom köret, mely remek kísérő sültek és rántott ételek mellé.

Az uborkasaláta nagy kedvenc, mely többféle recept szerint kipróbálható. Érdemes a hazai ecetes és a tzatziki mellett más változatokban is letesztelni. Az egyik ilyen a japán uborkasaláta, mely egyszerűen összedobható, az íze azonban kicsit sem szerény.

A japán uborkasaláta rizsecettel, szójaszósszal, cukorral és pirított szezámmaggal készül. A frissítő köretet érdemes egy kicsit pikánssá varázsolni, chilipehellyel vagy finomra aprított chilipaprikával. A saláta hidegen az igazi, tálalás előtt néhány órával ajánlott elkészíteni, és hűtőben tárolni, mert úgy szépen összeérnek az ízek.

Japán uborkasaláta

Japán uborkasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab uborka
  • 1 teáskanál
  • 4 evőkanál rizsecet
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál chilipehely (opcionális, ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Ezután szórjuk meg sóval, és hagyjuk így állni 8-10 percet.

A rizsecetet keverjük össze a szójaszósszal és a cukorral.

A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsuk le.

A lesózott uborka engedett levét nyomkodjuk ki.

Az uborkához adjuk hozzá a szezámmagot és a rizsecetes keveréket, ha szeretnénk, chilivel is szórjuk meg, majd keverjük össze.

A salátát fedjük le, és tároljuk hűtőben tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük