Ropogós uborkasaláta pikáns fűszerekkel: eteti magát, olyan finom
A japán uborkasaláta könnyen elkészíthető, egészséges és finom köret, mely remek kísérő sültek és rántott ételek mellé.
Az uborkasaláta nagy kedvenc, mely többféle recept szerint kipróbálható. Érdemes a hazai ecetes és a tzatziki mellett más változatokban is letesztelni. Az egyik ilyen a japán uborkasaláta, mely egyszerűen összedobható, az íze azonban kicsit sem szerény.
A japán uborkasaláta rizsecettel, szójaszósszal, cukorral és pirított szezámmaggal készül. A frissítő köretet érdemes egy kicsit pikánssá varázsolni, chilipehellyel vagy finomra aprított chilipaprikával. A saláta hidegen az igazi, tálalás előtt néhány órával ajánlott elkészíteni, és hűtőben tárolni, mert úgy szépen összeérnek az ízek.
Japán uborkasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab uborka
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál rizsecet
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál chilipehely (opcionális, ízlés szerint)
Elkészítés:
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Ezután szórjuk meg sóval, és hagyjuk így állni 8-10 percet.
A rizsecetet keverjük össze a szójaszósszal és a cukorral.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsuk le.
A lesózott uborka engedett levét nyomkodjuk ki.
Az uborkához adjuk hozzá a szezámmagot és a rizsecetes keveréket, ha szeretnénk, chilivel is szórjuk meg, majd keverjük össze.
A salátát fedjük le, és tároljuk hűtőben tálalásig.
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-24 10:32:02
-
2024-04-24 07:32:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!