Friss, könnyed jeruzsálemi saláta: édes paradicsommal a legjobb

jeruzsalemi-salata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Paradicsomszezonban érdemes minél többféle salátát készíteni, az édes, lédús zöldség tökéletes alapja az alábbi receptnek is.

A jeruzsálemi saláta, vagy ahogy sok helyen szerepel, az izraeli saláta egy nagyon egyszerű recept sok friss, vitaminbomba zöldséggel. A görögsalátához hasonlóan kígyóuborka, paradicsom és lila hagyma az alapja, és rengeteg friss petrezselyemmel és citromlével keverik egybe. 

Több változata létezik, egyes receptekben friss mentát is forgatnak hozzá, ettől még hűsítőbb, frissítőbb lesz a végeredmény, nyáron különösen jól fog esni. Ha pedig picit különlegesebben kínálnád, fűszerezd zaatarral, ez a közel-keleti fűszerkeverék mindent feldob: itt írtunk róla korábban, mit is tartalmaz pontosan, és mihez érdemes használni. 

Jeruzsálemi saláta

jeruzsalemi-salata

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 db kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 15 g friss petrezselyem
  • opcionális friss menta
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát és a paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk mindkettőt egészen pici kockákra. A lila hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet és a mentát, ha használunk, aprítsuk össze. 

Keverjük össze a zöldségeket és a zöldfűszereket egy salátástálban, majd locsoljuk rá a citromlevet és az olívaolajat, forgassuk egybe. Sóval, borssal ízesítsük. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük