Mennyei kókuszos-túrós golyó: mindenkit levesz a lábáról
A csodaszép kókuszos golyó masszájába túró és darált keksz is kerül, a belseje pedig meglepetést rejt.
Ha szilveszterre valamilyen villámgyors nasival lepnéd meg a családot, készítsd el ezt a dán zabgolyót, a havregrynskuglert! Bár elsőre ijesztő lehet a neve, pár hozzávalóból, sütés nélkül készül, úgyhogy pillanatok alatt összedobhatod.
A rostban gazdag zabpehely mellett a kávé a másik főszereplő, de utóbbit kakaóra/tejre is lecserélheted, ha gyerekek is ennének a nasiból. A kész golyók légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárolhatók kb. 1 hétig, úgyhogy dupla adagban is elkészítheted, lesz, aki rá fog járni.
A puha vajat, a porcukrot és a zabpelyhet keverjük össze egy tálban. Szitáljuk bele a kakaót, keverjük el benne, majd adjuk hozzá a hideg kávét és a vaníliakivonatot. Keverjük alaposan egybe a masszát, míg egynemű nem lesz.
Formázzunk falatnyi golyókat a masszából, majd forgassuk őket kókuszreszelékbe. Tálalásig tegyük őket a hűtőbe.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu