Káposztás tészta szalonnával, snidlinggel egybeforgatva: zsenge káposztából a legjobb

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A káposztás tészta nagy kedvenc a magyar konyhában, kiadós és nagyon finom, ezerarcú étel, amit több formában is az asztalra lehet tenni.

Te hogyan eszed a káposztás tésztát? Jó sok borssal megszórva, netán cukrosan? Ez a két variáció talán a legnépszerűbb módja, pedig egy kis fantáziával máshogyan is az asztalra kerülhet.

Az én családomban köretként a legkedveltebb, sült hús mellé kínálva, de hússal egybeforgatva is nagy sikere van. Az elkészítése nem nehéz, de tartalmas fogás, ráadásul, ha káposztás tészta a menü, akkor mindig úgy érdemes készíteni, hogy másnapra is maradjon belőle, akkor még finomabb lesz.

A  C-vitaminban gazdag zöldség egész évben kapható, tavasszal a piacon zsenge fejeket is lehet találni, amelyekből mennyei lesz a káposztás tészta. Hogy kicsit tartalmasabb legyen, sült bacon vagy másfajta szalonna kerüljön bele, a frissesség kedvéért pedig snidlinggel is érdemes gazdagítani. A nagy kedvenc szinte mindig kockatésztával kerül az asztalra, de nyugodtan rugaszkodj el a megszokottól, masnitésztával kínáld az isteni ételt.

Káposztás tészta tavaszi kiadásban

ktct

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 fej káposzta
  • 8 szelet bacon
  • 1 csokor snidling
  • só és bors ízlés szerint
  • 300 gramm tészta
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál kömény
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.

A bacont saját zsírján (ha szükséges, kevés olaj mehet alá) süssük pirosra, majd vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékot tegyük félre, még szükség lesz rá.

A káposztát reszelve vagy vékonyan leszeletelve, kevés olajon dinszteljük meg, fűszerezzük. Amikor a káposzta összeesett és elpárolgott alóla a folyadék, keverjük hozzá a kockára vágott bacont, snidlinget, végül a bacon kisült zsírját is csorgassuk a káposztás tésztára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük