Kapros, tejfölös újkrumpli: ezután csak így fogod készíteni

Kapros, tejfölös újburgonya cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tejföllel egybekevert újburgonya elképesztően finom köret, remekül illik rántott vagy sült hús mellé.

Ha tavasz, akkor újkrumpli. Ilyenkor kötelező petrezselymesen elkészíteni, és sült krumpliként kínálva is szuper. Most tejföllel keverve kerül a tányérra, így készítve szaftos és nagyon finom. Hogy picit karakteresebb legyen, lila hagyma is kerül a krumpli mellé. Zöldfűszerek közül marad a petrezselyem, de kaprot is használhatsz.

Így tisztítsd!

Az újkrumpli héja zsenge, nem szükséges pucolni, bőven elég, ha alaposan megmosod. Érdemes erre a célra befogni egy mosogatószivacsot, és a durvább részével átdörzsölni a burgonyát. Az is jó megoldás, ha kés segítségével lekaparod a héját.

Kapros, tejfölös újburgonya

Kapros, tejfölös újburgonya ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej lila hagyma
  • 1 kg újburgonya
  • só ízlés szerint
  • kevés olaj
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 300 g tejföl
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A lila hagymát tisztítsuk meg és tetszőlegesen szeleteljük fel.

A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk fel tetszőlegesen, vagy hagyjuk egészben, majd bő, sós vízben főzzük puhára, ezután szűrjük le.

A főtt burgonyát kevés olajon pirítsuk át, közben fűszerezzük sóval és borssal, majd keverjük hozzá a tejfölt, lila hagymát és a finomra aprított kaprot is. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon