Így használd fel a tavaszi újkrumplit: azt is mutatjuk, mihez ne válaszd
Amíg tart az újkrumpli szezonja, használd fel minél többféle formában a zöldséget, sokkal gyorsabban megfő, mint az öreg, ráadásul még pucolni sem kell.
Ha tavasz, akkor újkrumpli. Ilyenkor kötelező petrezselymesen elkészíteni, és sült krumpliként kínálva is szuper. Most tejföllel keverve kerül a tányérra, így készítve szaftos és nagyon finom. Hogy picit karakteresebb legyen, lila hagyma is kerül a krumpli mellé. Zöldfűszerek közül marad a petrezselyem, de kaprot is használhatsz.
Az újkrumpli héja zsenge, nem szükséges pucolni, bőven elég, ha alaposan megmosod. Érdemes erre a célra befogni egy mosogatószivacsot, és a durvább részével átdörzsölni a burgonyát. Az is jó megoldás, ha kés segítségével lekaparod a héját.
A lila hagymát tisztítsuk meg és tetszőlegesen szeleteljük fel.
A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk fel tetszőlegesen, vagy hagyjuk egészben, majd bő, sós vízben főzzük puhára, ezután szűrjük le.
A főtt burgonyát kevés olajon pirítsuk át, közben fűszerezzük sóval és borssal, majd keverjük hozzá a tejfölt, lila hagymát és a finomra aprított kaprot is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu