Krémes, tejszínes tészta zöldborsóval és csirkemellel: citromlétől lesz friss
Friss és üde, könnyed, de laktató az egylábasos csirkés tészta, ráadásul gyorsan kész, egy rohanós hétköznapon is belefér az időbe.
A selymes szószban készült csirkemell vajpuha, szinte szétolvad az ember szájában, biztos lehetsz benne, hogy a vendégeid odáig lesznek érte.
A csirke és a tejszín remek párost alkotnak, rengeteg izgalmas étel készülhet belőlük. A fűszerezésükkel bátran lehet játszani, szezonális fűszernövényekkel feldobva nagyon izgalmassá teheted őket. Próbáld ki újhagymával, medvehagymával vagy kaporral, hidd el, egyikre se lesz panasz. A tejszínes, kapros csirke mellé kínálj rizst, tésztát vagy sült krumplit.
A csirkemelleket vágjuk kockákra, majd fűszerezzük sóval és borssal.
Egy magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsünk egy kevés olajat, majd tegyük rá a húst, és fehéredésig süssük. Utána a húst szedjük tányérra.
A serpenyőbe, amelyben a hús készült, tegyük bele a vajat, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1 perc után öntsük fel vízzel vagy alaplével.
A húst tegyük vissza az edénybe, 5-8 perc után a tejszínt is adjuk hozzá a finomra vágott kaporral együtt, majd főzzük alacsony láng felett addig, amíg a szósz sűrű lesz, a hús pedig teljesen megpuhul.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu