Házi kencével finomabb a szendvics: 9 szuper recept nem csak iskolakezdésre
Becsengettek, ez pedig azt jelenti, hogy újra fel kell tölteni az uzsonnásdobozt, ami nem is olyan egyszerű, de most segítünk benne.
A túró egy igen népszerű alapanyag a magyar konyhában, nem véletlenül: önmagában, sósan és édesen is szuper, és rengeteg étel alapja vagy kiegészítője lehet. Alább egy sós túrókrémreceptet mutatunk, amely hasonló a körözötthöz, de a pirospaprika helyett a kapor dominál benne.
A kapor-túró kombinációt talán senkinek nem kell bemutatni, de aki még nem kóstolta együtt a kettőt, az mindenképp próbálja ki, fenomenális ízélményben lesz része!
Bár tisztán tehéntúróból is készülhet a kence, sokkal finomabb lesz, ha karakteres, kissé sós brindzával, avagy juhtúróval kevered.
A hagymát hámozzuk meg, és a kaporral együtt vágjuk finomra.
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és egy villa segítségével törjük össze, keverjük egybe. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a hűtőbe tálalásig, minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu