Fűszeres karfiol tikka masala: felmelegít a hideg estéken
A karfiol sütőben sül, mielőtt a szószba kerül, így kap egy kis pluszízt, a pirult zöldséggel még finomabb lesz az étel.
A villámrecepteket mindenki szereti, melyeket munka után is pofonegyszerű összedobni. A kategória nagy kedvencei a tészták: ezek változatosak és finomak, érdemes felfedezni őket.
A zöldséggel dúsított változatok közül a brokkolis tészta az egyik legnagyobb kedvenc. Ha kedveled, akkor érdemes a nagy tesót, a karfiolt is tésztával párosítani. A receptben a fokhagyma adja meg a karakterét, de friss bazsalikomlevéllel is gazdagíthatod.
Ha több időd van, és még bőségesebb kiadásban készítenéd el, akkor érdemes pirított csirkemellcsíkokat a tésztához keverni, majd az egészet tepsibe helyezni, reszelt sajtot szórni rá, és pirosra sütni. Ha pedig a fehér színt bolondítanád meg, akkor aszalt paradicsom vagy chilipaprika kerüljön a karfiolhoz. Mindkét alapanyag ízben is pluszt ad a fogáshoz.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. (A főzőléből érdemes félretenni 1-2 merőkanállal, mert ha túl sűrű a szósz, akkor a főzőléből önthetünk hozzá.)
Közben a karfiolt szedjük rózsáira, majd lobogó, sós vízben főzzük 8-10 percig.
A vöröshagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és öntsük fel tejszínnel. A karfiolt adjuk a tejszínhez, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, a reszelt parmezánt is adjuk hozzá (ha túl sűrű, akkor a főzőléből adjunk hozzá szükség szerint).
A tejszínes karfiolt forraljuk egybe, majd tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu