Fűszeres Buffalo-karfiol: BBQ-szósszal készül a roppanós zöldség
Egy ellenállhatatlan, intenzíven fűszeres és nem mindennapi felhasználása a karfiolnak: ez a Buffalo-csirkeszárny növényi változata.
Ha lecserélnéd a hagyományos rizsből és krumpliból készülő köreteket, akkor ez a karfiolos változat az egyik legjobb választás. Nemcsak szénhidrátszegény, de egy igazi rostbomba is, ráadásul új, extra ízeket is becsempészhetsz általa az étrendedbe. Mivel ebben az állapotában a karfiol jellegzetes ízének egy része elvész, nem kell amiatt aggódnod, hogy elnyomja a vele felszolgált étel ízét.
Ebben a receptben egy egyszerűbb, hagymával, sóval és borssal ízesített változat elkészítéséről olvashatsz, de kicsit felturbózva olyan klasszikus fogásokat is összedobhatsz belőle, mint ez a zöldséges rizs vagy ez a rizses csirke.
A karfiolt mossuk meg, szedjük rózsáira, és aprítógépben zúzzuk rizsszem nagyságú darabokra. Aprítógép hiányában kézi reszelőt is használhatunk, ezzel néhány perccel tovább fog tartani az elkészítése.
Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük benne 2 percig a hagymát. Adjuk hozzá a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, alacsony lángon pároljuk puhára.
Tetszőleges feltéttel fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu