
Kiadós, villámgyors kelbimbós tészta: egyszerűen készül a szerethető fogás

Pillantok alatt elkészül a zöldséggel és szalonnával gazdagított tészta, mely melegen kínálva a legfinomabb.
A gyors tésztákat mindenki szereti, hisz finomak, és egy fárasztó munkanap után is össze lehet őket dobni. A villámgyors tésztás ételek választéka hatalmas, van, amelyik hidegen is finom, míg más csak melegen, pont mint ez a kelbimbós változat.
A laktató fogás bármilyen tésztával kiváló, lehet az penne, fusilli vagy spagetti. Az elkészítése egyszerű, kezdőknek is sikerülni fog, csupán arra kell figyelni, hogy a kelbimbót ne főzd túl, akkor jó, ha kicsit harapósabb.
Így lesz még finomabb!
Ha hiányolnád a tészta krémességét, akkor 2-3 evőkanál tejfölt vagy krémsajtot keverj hozzá.
Kelbimbós tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 400 g kelbimbó
- só ízlés szerint
- 250 g szalonna vagy sonka
- kevés olaj (opcionális)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 200 g sajt
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.
A megtisztított kelbimbót lobogó, sós vízben 5-8 perc alatt főzzük roppanósra.
A szalonnát vagy sonkát kockázzuk fel ízlés szerint, és forró serpenyőben a saját zsírján süssük aranybarnára. Ha szükséges, kevés olaj is mehet alá. Az aranybarnára sült finomságot szedjük tányérra, és tegyük félre.
A serpenyőben a kelbimbót 4-5 perc alatt pirítsuk meg.
Az elkészült zöldséget és pirult szalonnát vagy sonkát forgassuk egybe a tésztával. A tésztához a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és a reszelt sajtot is adjuk hozzá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!