Kiadós, villámgyors kelbimbós tészta: egyszerűen készül a szerethető fogás

Nyomtatás
Kelbimbós tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pillantok alatt elkészül a zöldséggel és szalonnával gazdagított tészta, mely melegen kínálva a legfinomabb.

A gyors tésztákat mindenki szereti, hisz finomak, és egy fárasztó munkanap után is össze lehet őket dobni. A villámgyors tésztás ételek választéka hatalmas, van, amelyik hidegen is finom, míg más csak melegen, pont mint ez a kelbimbós változat.

A laktató fogás bármilyen tésztával kiváló, lehet az penne, fusilli vagy spagetti. Az elkészítése egyszerű, kezdőknek is sikerülni fog, csupán arra kell figyelni, hogy a kelbimbót ne főzd túl, akkor jó, ha kicsit harapósabb.

Így lesz még finomabb!

Ha hiányolnád a tészta krémességét, akkor 2-3 evőkanál tejfölt vagy krémsajtot keverj hozzá.  

Kelbimbós tészta

Kelbimbós tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 400 g kelbimbó
  • só ízlés szerint
  • 250 g szalonna vagy sonka
  • kevés olaj (opcionális)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 200 g sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.

A megtisztított kelbimbót lobogó, sós vízben 5-8 perc alatt főzzük roppanósra.

A szalonnát vagy sonkát kockázzuk fel ízlés szerint, és forró serpenyőben a saját zsírján süssük aranybarnára. Ha szükséges, kevés olaj is mehet alá. Az aranybarnára sült finomságot szedjük tányérra, és tegyük félre.

A serpenyőben a kelbimbót 4-5 perc alatt pirítsuk meg.

Az elkészült zöldséget és pirult szalonnát vagy sonkát forgassuk egybe a tésztával. A tésztához a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és a reszelt sajtot is adjuk hozzá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon