Kínai sült tészta roppanós zöldségekkel: pillanatok alatt kész

kínaisülttésztacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A keleti konyha tésztacsodája izgalmas ízvilágú, melyben roppanósra sült zöldségek csábítanak.

A tésztás fogás egyszerűen és gyorsan készül, mely frissen kínálva a legfinomabb. Épp ezért érdemes mindig annyit készíteni belőle, amennyi azonnal elfogy.

A kínai sült tészta hússal is készülhet, illetve bármilyen zöldség pirulhat a serpenyőben, ez ízlés kérdése. A receptben hagyma, három színben pompázó paprika és sárgarépa kap helyet. Bármilyen zöldséget is használj, a pirításnál mindig figyelj arra, hogy roppanós maradjon. Érdemes káposztával, újhagymával, brokkolival vagy épp cukorborsóval is kipróbálni.

Az ízesítésnél is lehet változtatni, osztrigaszósz (1-2 evőkanál) is mehet rá, és ha már tészta, akkor válassz rizsből készültet vagy üvegtésztát.

Kínai sült tészta roppanós zöldségekkel

kínaisülttésztact

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika
  • 1 darab sárgarépa
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki. A főzőléből 2-3 merőkanálnyit tegyünk félre.

A zöldségeket vékonyra csíkozzuk fel (hagyma, kaliforniai paprikák, sárgarépa).

A félretett főzőlét keverjük össze a reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, szója- és chiliszósszal.

Egy magas falú serpenyőben vagy lábasban az olajat hevítsük fel, majd dobjuk bele az előkészített zöldségeket, és 3-5 perc alatt pirítsuk ropogósra. Ezután a tésztát is forgassuk hozzá az öntettel együtt, és pirítsuk 1-2 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük