
Köhögéscsillapító hagymatea egyszerűen: sokféleképpen ízesítheted

Mézzel és fahéjjal ízesítve nem csak még egészségesebb, sokkal finomabb is lesz a tea, adj neki egy esélyt megfázás idején.
Első olvasásra lehet, nem éppen hívogató a hagymatea gondolata, de egyáltalán nem kellemetlen az íze, ráadásul igazi csodaszer influenzaszezonban. Lila hagymával érdemes dolgozni, ugyanis a héj színéért olyan antioxidánsok felelnek, amelyek hatásos gyulladáscsökkentők és immunerősítők.
A hagymateát már a népgyógyászatban is alkalmazták, főleg légúti megbetegedések esetén, szuper köhögéscsillapító, segít enyhíteni a nátha tüneteit.
Az alma és a fahéj nem kötelező eleme, de ízletesebbé, illatosabbá teszik a teát. Ha szeretnél, citromlevet és reszelt gyömbért is adhatsz hozzá, melyek nem csak az ízét dobják fel, tele vannak értékes hatóanyagokkal.
Köhögéscsillapító hagymatea

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 nagy darab lila hagyma
- 1 liter víz
- 1 kis db alma
- 1 rúd fahéj
- 1 ek méz
Elkészítés:
A hagymát alaposan mossuk meg, a héját hagyjuk rajta. Vágjuk le a végeit, majd vágjuk négybe.
A megmosott almát vágjuk kockákra. Tegyük a hagymával és a fahéjjal együtt egy lábasba, öntsük fel a vízzel.
Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd fedő alatt, alacsony lángon főzzük 15-20 percig.
Szűrjük le, majd ízlés szerinti mézzel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!