Kókusztejes, édes-savanykás csirkeleves sok zölddel és gombával
3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Ahogy leegyszerűsítettem a thai curryket és egy átlagos piac kínálatához igazítva készítettem el, most úgy alakult ez a kókusztejes csirkeleves is. Autentikus? Nem. Finom? Nagyon.
Ráadásul iszonyúan gyorsan elkészült, körülbelül fél óra alatt megvolt az egész, szóval nekem ilyesmi az ideális munka mellett: gyors, de minden igényt kielégítő ebéd, csípős, édes, savanyú, fűszeres és forró.
Lehet hozzá olyan alapanyagokat használni, amik nincsenek mindig minden háztartásban, de le is lehet cserélni őket, és úgy is nagyon jó lesz a végeredmény. Kókusztejet és rizstésztát már minden sarki ázsiai boltban kapni, ahogy lime-ot és gyömbért is.
Friss koriander és kaffir lime levél inkább delikátban kapható. Nálam pont volt, de elhagyható vagy kiváltható alaposan megmosott limehéjjal és friss újhagymazölddel, bazsalikommal, ami akad - vagy minddel egyszerre.
Kókusztejes csirkeleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemell- vagy combfilé
- 200 gramm gomba
- 1 fej hagyma
- 3 szelet gyömbér
- 3 darab kaffir lime levél
- 0.5 liter kókusztej
- 1 darab zöld citrom
- ízlés szerint friss zöldek
- 200 gramm rizstészta
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkét kis kockákra vágjuk, sózzuk, és egy nagy lábosban kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel vagy húslevessel. Beletesszük a gyömbért, a felszeletelt hagymát, csilit, és a limeleveleket, majd a gombát is. Együtt főzzük az egészet kb. 15 percig.
Időközben külön lábosban, forró vízben kifőzzük a rizstésztát.
Amikor minden megpuhult a levesben, hozzáadjuk a kókusztejet, hagyjuk újra felforrni, és kész.
A levest a kiszedett tésztára merjük, lime-ot facsarunk rá, megszórjuk sok aprított zölddel.
Időközben külön lábosban, forró vízben kifőzzük a rizstésztát.
Amikor minden megpuhult a levesben, hozzáadjuk a kókusztejet, hagyjuk újra felforrni, és kész.
A levest a kiszedett tésztára merjük, lime-ot facsarunk rá, megszórjuk sok aprított zölddel.
Fotók: Ács Bori /Só&Bors
Címkék: