Kókusztejes, édes-savanykás csirkeleves sok zölddel és gombával

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ahogy leegyszerűsítettem a thai curryket és egy átlagos piac kínálatához igazítva készítettem el, most úgy alakult ez a kókusztejes csirkeleves is. Autentikus? Nem. Finom? Nagyon.

Ráadásul iszonyúan gyorsan elkészült, körülbelül fél óra alatt megvolt az egész, szóval nekem ilyesmi az ideális munka mellett: gyors, de minden igényt kielégítő ebéd, csípős, édes, savanyú, fűszeres és forró.

Lehet hozzá olyan alapanyagokat használni, amik nincsenek mindig minden háztartásban, de le is lehet cserélni őket, és úgy is nagyon jó lesz a végeredmény. Kókusztejet és rizstésztát már minden sarki ázsiai boltban kapni, ahogy lime-ot és gyömbért is.

Friss koriander és kaffir lime levél inkább delikátban kapható. Nálam pont volt, de elhagyható vagy kiváltható alaposan megmosott limehéjjal és friss újhagymazölddel, bazsalikommal, ami akad - vagy minddel egyszerre.

Kókusztejes csirkeleves

kokusztejes csirkeleves

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm csirkemell- vagy combfilé
  • 200 gramm gomba
  • 1 fej hagyma
  • 3 szelet gyömbér
  • 3 darab kaffir lime levél
  • 0.5 liter kókusztej
  • 1 darab zöld citrom
  • ízlés szerint friss zöldek
  • 200 gramm rizstészta
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét kis kockákra vágjuk, sózzuk, és egy nagy lábosban kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük fél liter vízzel vagy húslevessel. Beletesszük a gyömbért, a felszeletelt hagymát, csilit, és a limeleveleket, majd a gombát is. Együtt főzzük az egészet kb. 15 percig.

Időközben külön lábosban, forró vízben kifőzzük a rizstésztát.

Amikor minden megpuhult a levesben, hozzáadjuk a kókusztejet, hagyjuk újra felforrni, és kész.

A levest a kiszedett tésztára merjük, lime-ot facsarunk rá, megszórjuk sok aprított zölddel.

Fotók: Ács Bori /Só&Bors

Ezt is szeretjük