
Intenzíven kókuszos, krémes rizspuding: isteni nasi percek alatt
Ez a kókusztejjel készülő rizspuding istenien krémes, a fahéjnak és szerecsendiónak köszönhetően pedig nagyon aromás.
A panna cotta az egyik legnépszerűbb olasz desszert, amit a selymes, lágy állaga és a végtelen variációja tesznek igazán csábítóvá. Abban különbözik a mi pudingunktól, hogy tojás nem, tejszín viszont kerül a pohárkrémbe.
Ha egy könnyedebb, mégis különleges változatot szeretnél kipróbálni, a kókusztejes panna cotta tökéletes választás. Ez a verzió laktózmentes, így azok is élvezhetik, akik tejtermékek nélkül szeretnék kipróbálni az olasz konyha egyik kedvencét. Néhány alapanyagból, kevés munkával az asztalra varázsolhatod. Csak azzal számolj, hogy kell néhány óra, amíg jól megdermed.
A kókusztej selymes textúrát ad az édességnek, így a desszert szinte elolvad a szádban. Tálalhatod friss gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal vagy kókuszreszelékkel.
A zselatint keverjük el a hideg vízben, és hagyjuk állni 5-10 percig, amíg megduzzad.
A kókusztejet, a kókuszkrémet, a cukrot és a vaníliakivonatot rakjuk egy lábosba, majd közepes lángon melegítsük fel. Arra ügyeljünk, hogy ne forraljuk. Amikor már elég meleg, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a megduzzadt zselatint. Keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik benne.
Öntsük formákba vagy poharakba, majd hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de a legjobb egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen.
Tálaláskor friss vagy fagyasztott gyümölccsel, bogyós öntettel vagy pirított kókuszreszelékkel díszíthetjük.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu