Krémes, kókusztejes panna cotta: az olasz puding így is mennyei

2
Nyomtatás
kokusztejes-panna-cotta-gyumolccsel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sütő bekapcsolása nélkül is készíthetsz ellenállhatatlan édességet. Ezt a panna cottát ráadásul laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A panna cotta az egyik legnépszerűbb olasz desszert, amit a selymes, lágy állaga és a végtelen variációja tesznek igazán csábítóvá. Abban különbözik a mi pudingunktól, hogy tojás nem, tejszín viszont kerül a pohárkrémbe. 

Ha egy könnyedebb, mégis különleges változatot szeretnél kipróbálni, a kókusztejes panna cotta tökéletes választás. Ez a verzió laktózmentes, így azok is élvezhetik, akik tejtermékek nélkül szeretnék kipróbálni az olasz konyha egyik kedvencét. Néhány alapanyagból, kevés munkával az asztalra varázsolhatod. Csak azzal számolj, hogy kell néhány óra, amíg jól megdermed.

A kókusztej selymes textúrát ad az édességnek, így a desszert szinte elolvad a szádban. Tálalhatod friss gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal vagy kókuszreszelékkel.

Kókusztejes panna cotta

kokusztejes-panna-cotta-receptje

Hozzávalók 4 pohárhoz/formához

  • 4 dl kókusztej
  • 2 dl kókuszkrém
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1.5 teáskanál zselatin
  • 3 evőkanál hideg víz
Recept idők

Elkészítés:

A zselatint keverjük el a hideg vízben, és hagyjuk állni 5-10 percig, amíg megduzzad.

A kókusztejet, a kókuszkrémet, a cukrot és a vaníliakivonatot rakjuk egy lábosba, majd közepes lángon melegítsük fel. Arra ügyeljünk, hogy ne forraljuk. Amikor már elég meleg, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a megduzzadt zselatint. Keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik benne.

Öntsük formákba vagy poharakba, majd hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de a legjobb egy éjszakára, hogy teljesen megdermedjen.

Tálaláskor friss vagy fagyasztott gyümölccsel, bogyós öntettel vagy pirított kókuszreszelékkel díszíthetjük.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon