Fokhagymás, tavaszi salátaleves: krémes fogás 30 perc alatt
Az üde salátaleves igazi tavaszköszöntő finomság, mely ízekben gazdag, köszönhetően a póré- és a fokhagymának.
Friss, könnyű és egyszerű ez a saláta, amelynek a sok-sok zöldfűszer és az öntet a lelke! Az alapját római és fejes saláta adja, ezeket tárkonnyal, snidlinggel és kaporral keverjük egybe.
Mivel friss tárkonyt nem olyan egyszerű beszerezni, szárítottal is dolgozhatsz, ebben az esetben a dresszingbe keverd bele, hogy átjárja az olívaolaj.
A salátát és az öntetet csak tálalás előtt keverd egybe, a dresszinget azonban előre is elkészítheted: tedd egy légmentesen zárható üvegben a hűtőbe, így még jobban össze is érnek az ízek.
A kétféle salátát tisztítsuk meg, mossuk át alaposan a leveleiket, majd vágjuk őket csíkokra, vagy tépkedjük kisebb darabokra.
A snidlinget, a kaprot és a tárkonyt vágjuk nagyon finomra. Ha morzsolt tárkonnyal dolgozunk, akkor az öntet hozzávalóihoz adjuk, hogy találkozzon az olajjal.
Az öntet hozzávalóit rázzuk alaposan össze egy befőttesüvegben.
Közvetlenül tálalás előtt keverjünk össze mindent egy tálban: első körben csak az öntet felét öntsük a salátára, ízlés szerint adagoljuk még.
Forgassunk mindent egybe, ízlés szerint még sózzuk és citromlével ízesítsük. Só helyett feta sajtot is morzsolhatunk rá.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu