A répát és a hagymákat pucoljuk meg, majd a káposztával együtt reszeljük le vagy vágjuk vékony csíkokra. Ha reszeljük, ne túl finomra, illetve ha reszelés után túl sok levet engedne, alaposan nyomkodjuk ki.
A zöldségekhez adjuk hozzá a sót, majd üssük rá a tojásokat. Keverjük egybe.
Melegítsünk fel 1 ek. vajat, majd kanalazzuk rá a zöldséges keverék felét. Egy spatula vagy fakanál segítségével formázzunk belőle egy kört, lapítsuk picit le, hogy egy zöldségpogácsát kapjunk. Oldalanként 3-4 percig süssük, míg aranybarna nem lesz. Szedjük egy papírtörlővel bélelt tányérra. Süssük meg ugyanígy a zöldséges keverék másik felét is.
Ugyanebbe a serpenyőbe tegyünk megint 1 ek. vajat, majd ha felolvadt, tegyünk bele 2 szelet kenyeret. Oldalanként 1-2 percig süssük, míg szép aranybarna lesz. Süssük meg ugyanígy a másik két szelet kenyeret is.
Tegyünk magunk elé egy szelet kenyeret. Tegyünk rá egy szelet sonkát, majd az egyik káposztás lepényt, utána egy szelet sajtot, végül egy másik szelet sonkát. A tetejére nyomjunk ízlés szerint ketchupot és majonézt, majd egy szelet kenyérrel zárjuk. Készítsük el így a másik szendvicset is.
Rögtön, melegen kínáljuk.