Könnyű őszi körtesaláta kéksajttal: dió roppan menne

4
Nyomtatás
kortesalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a saláta egy klasszikus ízkombináció, amiben a körte, a gorgonzola és a dió karöltve dobnak fel egy egyszerű zöldsalátát. Pofonegyszerű elkészíteni, és tökéletes fogás ebédre.

Attól, hogy a nyárnak vége, még nem kell lemondanunk a színesebbnél színesebb salátákról. Az ősz beköszöntével újra itt a körte- és diószezon, amikből nemcsak desszerteket, hanem fantasztikus salátákat is lehet készíteni.

Ha pedig szereted a gorgonzola sajtot is, úgy tuti, hogy nem mész el emellett a rukkolával készült sali mellett sem szó nélkül, hiszen, mint egy koronaékszer teszi fel a pontot az i-re.

Körtesaláta

kortesalata

Hozzávalók 2 adag

A salátához:

  • 70 g rukkola
  • 70 g gorgonzola sajt
  • 3 ek. dió
  • 2 db körte

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 tk. méz
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket magozzuk ki, vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük félre.

A diót száraz serpenyőben pirítsuk pár percig, amíg illatozni nem kezd, majd tegyük félre kihűlni.

A salátaöntet összes hozzávalóját tegyük bele egy kisebb, zárható üvegbe, majd alaposan rázzuk össze, amíg besűrűsödik.

A rukkolát terítsük ki egy tányérra, majd a körteszeleteket halmozzuk rá. Morzsoljuk rá a gorgonzolát és szórjuk rá a pirított, feldarabolt diót.

Végül mielőtt tálalnánk, locsoljuk meg az öntettel, és már kész is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon