Kéksajtos, diós Waldorf-saláta az édes-sós ízek kedvelőinek
A zeller az egyik legmellőzöttebb téli zöldségünk, pedig egyben a legkarakteresebb is.
Attól, hogy a nyárnak vége, még nem kell lemondanunk a színesebbnél színesebb salátákról. Az ősz beköszöntével újra itt a körte- és diószezon, amikből nemcsak desszerteket, hanem fantasztikus salátákat is lehet készíteni.
Ha pedig szereted a gorgonzola sajtot is, úgy tuti, hogy nem mész el emellett a rukkolával készült sali mellett sem szó nélkül, hiszen, mint egy koronaékszer teszi fel a pontot az i-re.
A körtéket magozzuk ki, vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük félre.
A diót száraz serpenyőben pirítsuk pár percig, amíg illatozni nem kezd, majd tegyük félre kihűlni.
A salátaöntet összes hozzávalóját tegyük bele egy kisebb, zárható üvegbe, majd alaposan rázzuk össze, amíg besűrűsödik.
A rukkolát terítsük ki egy tányérra, majd a körteszeleteket halmozzuk rá. Morzsoljuk rá a gorgonzolát és szórjuk rá a pirított, feldarabolt diót.
Végül mielőtt tálalnánk, locsoljuk meg az öntettel, és már kész is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu