Házi fehérbabos kence: ropogós kenyérre kenve mennyei
Konzerves fehérbabból ínycsiklandó kence készülhet, mely kenyérre kenve és zöldségek mellé mártogatósként is nagyszerű.
A cikk létrejöttét a Bonduelle támogatta.
Ha te is szeretsz sütni, főzni, akkor bizony érdemes az éléskamrádat különböző konzervekkel feltölteni, melyekből rengetegféle ízletes dolog készülhet. Ilyen a fehérbab is: tápláló, kalóriaszegény, káliumban, rostban és vasban bővelkedik, vegánok számára remek fehérjeforrás. A fehérbabból pompás saláták, levesek, köretek és kence is készülhet, amely nem csak kenyérre kenve mennyei, zöldségek mellé mártogatósként is remek választás.
Így lesz még finomabb!
A selymes kence ízesítésével bátran kísérletezhetsz. Érdemes friss fűszernövényekkel gazdagítani, mint amilyen a petrezselyem vagy a metélőhagyma. A pikáns ízek is jól passzolnak a babhoz, így chilivel és tormával is gazdagíthatod. A receptet fehérbab helyett vörösbabbal is kipróbálhatod.
Krémes, fehérbabos mártogató
Hozzávalók 4 személyre
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 0.5 csokor petrezselyem
- 400 g fehérbabkonzerv (Bonduelle)
- só és bors ízlés szerint
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál csípős paprikakrém (opcionális)
- 1 teáskanál mustár (opcionális)
Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát pucoljuk meg.
A petrezselymet mossuk meg.
A babot szűrjük le, és tegyük késes aprítóba. Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, hagymát, petrezselymet, olajat, citromlevet, csípős paprikakrémet és a mustárt. Az egészet dolgozzuk simára, majd kanalazzuk kis tálkába, fedjük le, és tálalásig tároljuk hűtőben.
A babkrém hűtőben 4-5 napig is eláll.
-
2024-01-21 10:16:02
-
2024-01-17 06:30:02
-
2024-01-11 08:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!