Házi fehérbabos kence: ropogós kenyérre kenve mennyei

Krémes, fehérbabos mártogató cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Konzerves fehérbabból ínycsiklandó kence készülhet, mely kenyérre kenve és zöldségek mellé mártogatósként is nagyszerű.

A cikk létrejöttét a Bonduelle támogatta.

Ha te is szeretsz sütni, főzni, akkor bizony érdemes az éléskamrádat különböző konzervekkel feltölteni, melyekből rengetegféle ízletes dolog készülhet. Ilyen a fehérbab is: tápláló, kalóriaszegény, káliumban, rostban és vasban bővelkedik, vegánok számára remek fehérjeforrás. A fehérbabból pompás saláták, levesek, köretek és kence is készülhet, amely nem csak kenyérre kenve mennyei, zöldségek mellé mártogatósként is remek választás.

Így lesz még finomabb!

A selymes kence ízesítésével bátran kísérletezhetsz. Érdemes friss fűszernövényekkel gazdagítani, mint amilyen a petrezselyem vagy a metélőhagyma. A pikáns ízek is jól passzolnak a babhoz, így chilivel és tormával is gazdagíthatod. A receptet fehérbab helyett vörösbabbal is kipróbálhatod.

Krémes, fehérbabos mártogató

Krémes, fehérbabos mártogató ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 400 g fehérbabkonzerv (Bonduelle)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém (opcionális)
  • 1 teáskanál mustár (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát és a hagymát pucoljuk meg.

A petrezselymet mossuk meg.

A babot szűrjük le, és tegyük késes aprítóba. Ezután adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, hagymát, petrezselymet, olajat, citromlevet, csípős paprikakrémet és a mustárt. Az egészet dolgozzuk simára, majd kanalazzuk kis tálkába, fedjük le, és tálalásig tároljuk hűtőben.

A babkrém hűtőben 4-5 napig is eláll.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük