Szaftos, bolognai ragus lasagne másképp: töltött ravioli az alapja
A raviolis változat titka, hogy kevesebb összetevőből készül, így ideális lehet egy gyors ebéd gyanánt, ha nincs több órád lasagnét készíteni, de vágysz az ízére.
A rizottó készítése sokunk számára egy gasztromumus, ez azonban nem kell, hogy az idők végezetéig így is maradjon, főleg, hogy egyáltalán nem nagy ördöngösség az összeállítása, ha odafigyelsz 1-2 dologra.
Ez a krémes, paradicsomos rizottó egyszerűen készül, és pár lépést betartva egy laktató egytálételt tehetsz az asztalra.
A paradicsomot vágjuk fel apró darabokra. A hagymákat tisztítsuk meg, szintén aprítsuk fel. A rozmaringszálat vágjuk apróra.
Tegyük egy turmixgépbe a felaprított paradicsomot és a zöldségalaplé felét. Turmixoljuk az elegyet simára. A maradék alaplevet is adjuk hozzá, majd öntsük az egészet egy lábasba, és enyhén forraljuk fel, majd tartsuk melegen.
Vegyünk elő egy másik serpenyőt. Olvasszuk fel benne a vajat és az olajat.
Ekkor adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, és dinszteljük pár percig, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a felaprított rozmaringot, majd pirítsuk tovább 1-2 percig. Ekkor adjuk hozzá a rizottórizst, és pirítsuk újabb 1 percig.
A paradicsomos alaplevet kezdjük el fokozatosan hozzáadni a rizshez, egyszerre egy-két merőkanállal.
Gyakori kevergetés mellett hagyjuk főni a rizottót, és ahogyan az felszívja a folyadékot, folyamatosan pótoljuk. Amikor már az alaplé felét hozzáadtuk, mehet bele a félbevágott koktélparadicsom is.
Főzzük együtt kb. 20-25 percig, amíg a koktélparadicsomok is megpuhulnak, illetve a maradék alaplé is belefő a rizottóba.
Ha minden folyadékot hozzáadtunk a rizses alaphoz, és az már megpuhult, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 1 percig, majd tépkedjük bele a friss bazsalikomot.
Tálaláskor hintsük meg parmezánnal, illetve őröljünk rá egy kis fekete borsot is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu