A petrezselymet mossuk meg, csepegtessük le, aprítsuk fel, majd tegyük félre.
Egy közepes lábasban, közepes lángon olvasszuk fel a vajat.
A felolvadt vajhoz adjuk hozzá a lisztet és a mustárt, majd alaposan keverjük össze, hogy sűrű masszát kapjunk belőle.
Főzzük alacsony lángon 2-3 percig ezt a krémes pasztát, figyelve rá, hogy nehogy leégjen.
Ezután fokozatosan adjuk hozzá a tejet.
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és főzzük tovább 5 percig, gyakori keverés mellett. Fontos, hogy ne legyen csomós a szósz.
Ha a szósz túl sűrű lenne, további tej hozzáadásával lazíthatunk rajta.
Ezt követően adjuk hozzá a korábban felaprított petrezselymet, és alaposan keverjük össze.
Ízlés szerint adjunk hozzá ezen a ponton sót és frissen őrölt borsot, majd kóstoljuk meg, hogy szükséges-e még tovább ízesítenünk.
A szószt ezután tartsuk melegen, nagyon alacsony lángon, hogy tálaláskor krémes legyen.