Könnyed, frissítő petrezselyemsaláta kuszkusszal: diétába is beilleszthető

petrezselyem-salata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron, mikor nem kívánunk nehéz ételeket, egy könnyed saláta a legjobb választás, nekünk erre a petrezselyemmel és kuszkusszal kevertre esett a választásunk.

Ha valami nagyon könnyed és friss ételre vágysz a nyári melegben, az arab konyha petrezselyemsalátája, a tabulé lesz a tökéletes választás. Színes és ízletes köretként, de laza vacsoraként is helytáll, ugyanis a zöldségek mellé egy kevés kuszkusz is kerül. Sok receptben bulgurt használnak, azt is választhatsz hozzá, de mivel a kuszkuszt még főzni sem kell, könnyebb dolgod lesz vele.

A saláta ereje az egyszerűségében rejlik, a friss, roppanós zöldségek, a rengeteg zöldfűszer és a citromos öntet elképesztően ízletes ételt eredményeznek. Mivel viszonylag kevés hozzávalós receptről van szó, fontos, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozz: a paradicsom legyen hazai, érett és édes, a zöldfűszerek frissek, az olívaolaj extraszűz. Ha így jársz el, a siker garantált. 

Petrezselyemsaláta

petrezselyem-salata

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 g kuszkusz
  • 1 db fürtös uborka (opcionális)
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 3 közepes db paradicsom
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 csokor menta
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt készítsük el a csomagoláson található leírás alapján, vagy az ebben a cikkünkben írtak szerint.

A zöldségeket mossuk meg, a paprikát és a paradicsomot (és az uborkát, ha használunk) vágjuk kis kockákra, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet és a mentát aprítsuk össze.

Keverjük össze egy tálban a zöldségeket és a kuszkuszt, majd öntsük rá az olajat és a citromlevet, forgassuk vele egybe. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

Lefedve tegyük hűtőbe legalább 30 percre, vagy míg összeérnek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük