Krémsajtos csirkeragu zsenge zöldborsóval: 30 perces ebéd

sajtos-csirkeragu2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha se sok időd, se sok kedved nincs a konyhában ácsorogni, próbáld ki ezt a receptet, gyors, egyszerű és nagyon finom.

Ha valami nagyon gyors, egyszerű ebédre vágysz, próbáld ki ezt a csirkeragut, krémsajtos szósszal, zöldborsóval keverve készül. Szezonjában érdemes a piacon keresgélni, zsenge borsót venni, pillanatok alatt megpuhul, és sokkal finomabb is lesz. 

A szószba nem kerül se liszt, se keményítő, a krémsajt és a reszelt parmezán sűríti be. Az alapja tej, de ennek egy részét akár tejszínre is cserélheted, ha még krémesebb végeredményre vágysz.

A csirkemellfilét más húsra is lecserélheted, combfilével is működik a recept, de akár még grillkolbászt is karikázhatsz bele. 

Krémsajtos-borsós csirkeragu

sajtos-csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 350 g zsenge zöldborsó
  • 500 g csirkemellfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 g krémsajt
  • 250 ml tej
  • 50 g parmezán
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra.

Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig süssük, az sem baj, ha itt-ott picit megpirul. Szedjük egy tányérra.

Ha szükséges, öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél perc után a krémsajtot és a tejet. Gyöngyözve főzzük 3-4 percig, míg picit sűrűsödik.

Ekkor keverjük bele a reszelt parmezánt, az összeaprított petrezselymet, a zöldborsót, a sót és borsot. Keverjünk mindent egybe, főzzük, míg a sajt megolvad. Keverjük bele a csirkemellet is, majd melegítsük egybe a szószt. Ha szükséges, tejjel hígítsuk.

Tésztával vagy rizzsel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük