
Krémsajtos csirkeragu zsenge zöldborsóval: 30 perces ebéd

Ha se sok időd, se sok kedved nincs a konyhában ácsorogni, próbáld ki ezt a receptet, gyors, egyszerű és nagyon finom.
Ha valami nagyon gyors, egyszerű ebédre vágysz, próbáld ki ezt a csirkeragut, krémsajtos szósszal, zöldborsóval keverve készül. Szezonjában érdemes a piacon keresgélni, zsenge borsót venni, pillanatok alatt megpuhul, és sokkal finomabb is lesz.
A szószba nem kerül se liszt, se keményítő, a krémsajt és a reszelt parmezán sűríti be. Az alapja tej, de ennek egy részét akár tejszínre is cserélheted, ha még krémesebb végeredményre vágysz.
A csirkemellfilét más húsra is lecserélheted, combfilével is működik a recept, de akár még grillkolbászt is karikázhatsz bele.
-
2023-07-09 10:16:01
-
2023-06-21 08:32:02
-
2023-05-21 08:36:01
Krémsajtos-borsós csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre
- 350 g zsenge zöldborsó
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g krémsajt
- 250 ml tej
- 50 g parmezán
- 0.5 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig süssük, az sem baj, ha itt-ott picit megpirul. Szedjük egy tányérra.
Ha szükséges, öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél perc után a krémsajtot és a tejet. Gyöngyözve főzzük 3-4 percig, míg picit sűrűsödik.
Ekkor keverjük bele a reszelt parmezánt, az összeaprított petrezselymet, a zöldborsót, a sót és borsot. Keverjünk mindent egybe, főzzük, míg a sajt megolvad. Keverjük bele a csirkemellet is, majd melegítsük egybe a szószt. Ha szükséges, tejjel hígítsuk.
Tésztával vagy rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!