Pár perces krémsajtos mártogatós: a füstölt lazactól különleges

5
Nyomtatás
kremsajtos-martogatos
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mártogatósok sosem mennek ki a divatból, sőt, egyre izgalmasabb ízekben készíthetők el. Ezúttal egy krémsajtos, füstölt lazacos változat receptjét mutatjuk.

Ebbe a krémes mártogatósba kétféleképpen kerül bele a lazac: az egyik felét finomra vágjuk és kapribogyóval keverjük össze, míg a másik felét majonézzel, tejföllel és krémsajttal pürésítjük. 

Így lesz gyönyörű, élénk színe a kencének, és mégis telt, füstölt lazacos íze. Díszítésként pedig olyan egyszerű növényt használunk, mint a friss metélőhagyma.

Krémsajtos mártogatós

kremsajtos-martogatos

Hozzávalók 8 adaghoz

A kencéhez:

  • 1 db mogyoróhagyma
  • 220 g füstölt lazac
  • 70 g majonéz
  • 80 g tejföl
  • 120 g krémsajt
  • 2 tk. reszelt citromhéj
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. metélőhagyma
  • 1 ek. kapor
  • 2 tk. kapribogyó
  • fekete bors

A tálaláshoz:

  • 1 db bagett
  • 1 ek. metélőhagyma
  • 1 ek. kapor
Recept idők

Elkészítés:

A kapribogyót csepegtessük le és vágjuk durvára. A friss fűszernövényeket öblítsük le, majd papírtörlővel itassuk fel róluk a felesleges vizet és aprítsuk fel őket. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk négyfelé.

A lazacot vágjuk fel apró darabokra. A lazac felét adjuk a hagymához, tegyük az aprítógépbe, és kisebb fokozaton aprítsuk őket tovább, darabosra.

Az aprítógépet tisztítsuk el, mert ismét szükség lesz rá.

A lazac másik felét tegyük a robotgépbe, majd adjuk hozzá a majonézt, a tejfölt, a krémsajtot, a citromhéjat és a citrom levét. Addig turmixoljuk, amíg a keverék szép, sima és krémes nem lesz.

Az elkészült krémes keveréket adjuk hozzá a korábban félretett hagymás, lazacos keverékhez. Adjuk hozzá a felaprított metélőhagymát, a kapribogyót és a kaprot is.

Óvatosan dolgozzuk össze az egészet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Tegyük át egy kisebb mártogatóstálba, díszítsük a tetejüket aprított metélőhagymával, majd tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon