Fetával és metélőhagymával töltött, füstös padlizsán: gyors és laktató ebéd

0
Nyomtatás
GettyImages-1151254007
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyár legszebb része, hogy annyiféle zöldség és gyümölcs érhető el a számunkra, mint égen a csillag. A sok szezonális választás közül most egy töltöttpadlizsán-receptet fogunk neked mutatni.

A padlizsán szépsége, hogy szinte bármivel megtöltheted. Ha húsevő vagy, akkor a sertéstől a marhán át egészen a bárányhúsig halmozhatod benne az élvezeteket, viszont, ha inkább a zöldségek és a sajtok izgatják a fantáziádat, úgy annak is csak a pénztárcád szabhat határt.

Legjobb, ha a fűszerezéshez konyhakerti fűszereket használsz, mint például a metélőhagyma, de tehetsz bele petrezselymet vagy bazsalikomot is, nyugodtan mozdulj el a mediterrán fűszerek felé is.

Töltött padlizsán

GettyImages-1283670459

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db padlizsán
  • 2 db pritamin paprika
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek aprított metélőhagyma
  • 2 ek reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan a padlizsánokat, majd hosszában vágjuk őket ketté és kaparjuk ki a belsejüket, de hagyjunk egy kis peremet. A kikapart részt tegyük félre, arra később még szükség lesz.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt süssük félkészre a padlizsánokat.

Két evőkanál olívaolajon kezdjük el dinsztelni vöröshagymát. Ha már üveges, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát és a padlizsánok kikapart belét is, szintén kockázva. Pároljuk őket együtt kb. 20 percig.

Közben sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük meg a zöldségkeveréket.

Amíg fő a töltelék, kockázzuk fel a feta sajtot, egészen apróra.

Kb. 5 perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről a serpenyőt, óvatosan pakolásszuk rá a sajtkockákat, és enyhén forgassuk bele ebbe a zöldséges raguba.

Ha megfőttek a zöldségek, halmozzuk rá egyenletesen a kikapart belű padlizsánokra, és a végén szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával, aminek a tetejét sütés előtt hintsd meg reszelt parmezánnal vagy egy kis fűszeres tejföllel, ahogy szereted.

A töltött padlizsánokat helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, csurgassunk rájuk egy evőkanál olívaolajat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon