Krumplis tészta újragondolva: cukkini teszi izgalmassá

Krumplis, cukkinis tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A krumplis tészta régi kedvenc, szaftos, magyaros fogás, amit mindenki szeret. A megszokott receptet érdemes újragondolni, feldobni valamilyen különleges alapanyaggal.

Krumplis tészta, más néven gránátos kocka, igazi békebeli fogás, mely házi tésztával készítve igazán finom, persze, ha nincs rá idő, akkor a bolti is megfelel. Az egytálétel szerény finomság, érdemes azonban kicsit felturbózni, úgy még jobban esik majd.

Csak bátran!

Én most cukkinivel dúsítva készítettem el. Az étel fűszerezésénél csak az alapízesítőket, a sót és a borsot ajánlom. Természetesen kerülhetnek még fűszerek az ételhez, ízlés szerint: jól áll a fogásnak a csípős, ezért 1-2 evőkanál csípős paprikakrém vagy chili is mehet hozzá. Aki nem szereti a tüzes ízeket, 1-2 evőkanál paradicsompürével és bazsalikommal gazdagítsa.

Az elkészült ragut érdemes villával vagy krumplinyomóval összetörni, de nem muszáj.

Krumplis, cukkinis tészta

Krumplis, cukkinis tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg cukkini
  • 3 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagolásán írtak szerint.

A krumplit tisztítsuk meg, majd vágjuk egyforma méretű kockákra.

A cukkinit is tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután forgassuk hozzá a fűszerpaprikát, majd dobjuk rá a krumplit és forgassuk át. Körülbelül 2-3 perc múlva az előkészített cukkinit is keverjük hozzá, majd sóval és borssal fűszerezzük. Utána öntsük fel vízzel, és főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, a szaft besűrűsödik. Ha szeretnénk, kicsit törjük át a krumplit, cukkinit.

A tésztát forgassuk egybe a krumplis, cukkinis raguval, majd kínáljuk az ételt.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon