
Joghurtos, uborkás reteksaláta: sok kapor és mustár adja meg a karakterét
Ez a tavaszi saláta igazi különlegesség: a megszokott uborkás alaphoz ugyanis vékonyra szeletelt retek is kerül, és krémes joghurtos öntettől lesz selymes!
A krumplisaláta önmagában is egy nagyon kedvelt fogás, kovászos uborkával párosítva pedig egy igazán pikáns változatot kapunk, amely tökéletes köret grillszezonban, de a vasárnapi rántott hús mellett vagy egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
A krumplit a kovászos uborka levében pácoljuk, de kerül is bele a frissítő uborkából, lila hagymából és természetesen kaporból is. Kötelező kipróbálni!
A krumplit héjában főzzük puhára, akkor jó, mikor már könnyen belemegy egy villa, majd pucoljuk meg és karikázzuk fel.
Még langyosan öntsük rá a kovászos uborka levét, és hagyjuk kihűlni. Ha a kovászos uborka levét túl savanyúnak érezzük, akkor keverjünk hozzá egy kanál cukrot, és várjuk meg, míg teljesen feloldódik, és csak ezután öntsük rá a langyos krumplira.
A hagymát és a kovászos uborkát szeleteljük fel, a kaprot aprítsuk, majd ezeket is adjuk a krumplihoz. Tetszés szerint ízesítsük tovább sóval és borssal. Hűtőben pihentessük 1-2 órán át, hogy alaposan lehűljön és összeérjenek az ízek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu