Hideg krumplisaláta kovászos uborkával: tökéletes nyári köret

4
Nyomtatás
krumplisalata-kovaszosuborka
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az üde ízvilágú krumplisalátát a kovászos uborka teszi különlegessé. Remekül passzol a nyári grillfogások mellé.

A krumplisaláta önmagában is egy nagyon kedvelt fogás, kovászos uborkával párosítva pedig egy igazán pikáns változatot kapunk, amely tökéletes köret grillszezonban, de a vasárnapi rántott hús mellett vagy egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. 

A krumplit a kovászos uborka levében pácoljuk, de kerül is bele a frissítő uborkából, lila hagymából és természetesen kaporból is. Kötelező kipróbálni!

Krumplisaláta kovászos uborkával

krumplisalata-kovaszosuborka-2

Hozzávalók 4 személyre

  • 750 g burgonya
  • 5 db kovászos uborka
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 dl kovászosuborka-lé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük puhára, akkor jó, mikor már könnyen belemegy egy villa, majd pucoljuk meg és karikázzuk fel.

Még langyosan öntsük rá a kovászos uborka levét, és hagyjuk kihűlni. Ha a kovászos uborka levét túl savanyúnak érezzük, akkor keverjünk hozzá egy kanál cukrot, és várjuk meg, míg teljesen feloldódik, és csak ezután öntsük rá a langyos krumplira.

A hagymát és a kovászos uborkát szeleteljük fel, a kaprot aprítsuk, majd ezeket is adjuk a krumplihoz. Tetszés szerint ízesítsük tovább sóval és borssal. Hűtőben pihentessük 1-2 órán át, hogy alaposan lehűljön és összeérjenek az ízek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon