Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

2
Nyomtatás
Kukoricalisztből készült lepény – Arepa cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos lepénykenyér szerény hozzávalókból készül, dobj össze belőle egy ínycsiklandó szendvicset, vagy kínáld szaftos ételek mellé!

A lepénykenyereket sokan szeretik, az elkészítésük pedig nagyon egyszerű. Rengeteg izgalmas receptet kipróbálhatsz: ezek a finomságok általában néhány hozzávalóból készülnek, és sokféle módon kínálhatók.

A világ minden táján sütnek lepénykenyeret, gondolj csak az indiai konyhára vagy a latin gasztronómiára. Ez a kukoricalisztből készült lepényke, vagyis az arepa, Közép-Amerikában nagyon népszerű, azon belül is Kolumbiában és Venezuelában. Az aranybarna finomság kukoricalisztből készül, ettől lesz különleges a textúrája.

A finomságot hagyományosan félbevágják, majd telepakolják mindenféle földi jóval, például sonkával, sajttal, avokádóval, zöldségekkel, sült hússal és még tenger gyümölcseivel is.

Kukoricalisztből készült lepény – arepa

Kukoricalisztből készült lepény – Arepa ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 1 teáskanál
  • 2.5 dl langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricalisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sóval, ezután fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, és gyúrjunk belőle jól formázható, rugalmas tésztát.

A begyúrt tésztát takarjuk le egy konyharuhával, utána tegyük félre pihenni 15-20 percre.

A pihent tésztát osszuk egyforma méretű darabokra, és formázzunk belőlük golyókat. A golyókat lapítsuk ki.

Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a kilapított tésztát oldalanként süssük 2-4 percig. (Minden egyes sütésnél leheletnyi olajat öntsünk a serpenyőbe.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon