
Házi tortilla, ha extra ízekre vágysz: bazsalikom kerül a tésztába
A klasszikus és a spenóttal készülő változatok után megmutatjuk, hogyan készíts házi tortillát bazsalikomosan.
A lepénykenyereket sokan szeretik, az elkészítésük pedig nagyon egyszerű. Rengeteg izgalmas receptet kipróbálhatsz: ezek a finomságok általában néhány hozzávalóból készülnek, és sokféle módon kínálhatók.
A világ minden táján sütnek lepénykenyeret, gondolj csak az indiai konyhára vagy a latin gasztronómiára. Ez a kukoricalisztből készült lepényke, vagyis az arepa, Közép-Amerikában nagyon népszerű, azon belül is Kolumbiában és Venezuelában. Az aranybarna finomság kukoricalisztből készül, ettől lesz különleges a textúrája.
A finomságot hagyományosan félbevágják, majd telepakolják mindenféle földi jóval, például sonkával, sajttal, avokádóval, zöldségekkel, sült hússal és még tenger gyümölcseivel is.
A kukoricalisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sóval, ezután fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, és gyúrjunk belőle jól formázható, rugalmas tésztát.
A begyúrt tésztát takarjuk le egy konyharuhával, utána tegyük félre pihenni 15-20 percre.
A pihent tésztát osszuk egyforma méretű darabokra, és formázzunk belőlük golyókat. A golyókat lapítsuk ki.
Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a kilapított tésztát oldalanként süssük 2-4 percig. (Minden egyes sütésnél leheletnyi olajat öntsünk a serpenyőbe.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu