Ropogós bundában sült csirkeszárny: a kefirtől lesz vajpuha a hús
A csirkeszárny nem csak sütőben pirulva finom, fűszeres, kefires bundába öltöztetve is ínycsiklandó.
A csirkeszárny sokoldalú alapanyag, sütve, főzve, rántva és grillre dobva is finom. A rántott hús kedvelői bátran bepanírozhatják, majd olajban készre süthetik. Igaz, nem egy alakbarát recept, de nagyon finom!
A húst panírozás előtt érdemes előfőzni, ennek köszönhetően sokkal gyorsabban sül készre, puhább és ízletesebb lesz. A főzővízbe fűszerek is kerülnek, amelyek így a húsba ivódnak.
Hogy még ízesebb legyen, a zsemlemorzsa is kap fűszereket, amiket tovább lehet gondolni, vagy tetszés szerint lehet rajta változtatni. A tüzes vonal kedvelői tört jalapeñót is keverhetnek hozzá, vagy különböző friss zöldfűszereket. A bunda másik különlegessége a kukoricapehely, amitől ropogósabb a rántott csirkeszárny.
A húst a hagyományos, bő olajban történő sütés helyett forró levegős sütőben, leheletnyi olajjal lefújva is elkészítheted. Az elkészült finomság frissen sütve elképesztően ízletes, de hidegen is jólesik, épp ezért piknikre is elcsomagolhatod.
A csirkeszárnyat mossuk meg, majd a porcnál vágjuk félbe. Ezután tegyük vízzel teli lábasba, adjuk hozzá a sót, borsot, félbevágott hagymát, fokhagymát és a babérlevelet, főzzük elő a húst.
Készítsük elő a panírozáshoz az alapanyagokat: egy tálba tegyünk lisztet, egy másikban üssük fel a tojásokat, a harmadikban pedig forgassuk egybe a zsemlemorzsát a kukoricapehellyel, borssal, Cayenne-borssal és fokhagyma-granulátummal. Ezután a kihűlt szárnyakat panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, kukoricapehellyel kevert zsemlemorzsa).
A bepanírozott húst bő olajban süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu