Kukoricatócsni sok zöldhagymával: gyors és egyszerű receptet mutatunk

7
Nyomtatás
Kukoricatocsni-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a kukoricatócsni előétel vagy könnyed főétel is lehet, sőt, akár vendégvárónak is elkészítheted egy selymes mártogatós mellé.

Ezzel a gyors tócsnival képtelenség melléfogni: egyszerű hozzávalókból készül, és az elkészítése is gyerekjáték. Az alapja kukorica és zöldhagyma, de ha tovább színesítenéd az összeállítást, akkor apróra vágott piros kaliforniai paprikát és zöldfűszereket is adhatsz hozzá.

Az elkészült tócsnit fogyaszthatod előételként, főételként valamilyen körettel, de vendégváróként is szuper, hiszen a letisztult ízvilága a legtöbb mártogatós mellé illik.

Kukoricatócsni

Kukoricatocsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 g finomliszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 130 ml szójaital
  • 150 g konzerves kukorica leszűrve
  • 3 szál zöldhagyma felkarikázva
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet, a sütőport, a fokhagyma-granulátumot, a sót és borsot, majd több adagban keverjük hozzá a szójaitalt. Egy viszonylag sűrű masszát kell kapnunk – ha nagyon száraznak tűnik, akkor adjunk hozzá még 1-2 evőkanál folyadékot.

A kukoricát és a zöldhagymát is dolgozzuk bele.

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés olajat, és kanalazzunk bele 2-3 evőkanálnyi mennyiségeket a masszából. Közepes hőfokon, oldalanként süssük őket 2-4 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem pirulnak.

Az elkészült tócsnit önmagában vagy mártogatóssal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon