
A 8 legfinomabb étel édesburgonyából: leves, főétel és köret is van közte
Színesítsd az étrendedet rostban gazdag édesburgonyával! Számtalan finomság alapja lehet, töltve, sütve, hússal is fantasztikus.
Ha kedveled a sütőtökkrémlevest, akkor készítsd el ezt a hozzá nagyon hasonló édesburgonyás változatot. A sütőtököshöz hasonlóan ebben is rengeteg a rost és az antioxidáns, ráadásként pedig gyulladáscsökkentő gyömbér és kurkuma is kerül bele.
A hagyományos krémlevesekkel ellentétben nem tejszíntől lesz selymes, hanem puhára főtt és leturmixolt kesudiótól. Ettől a leves pluszfehérjével is gazdagabb lesz, és anélkül lesz laktózmentes, hogy más készítményekkel kellene a tejszínt helyettesítened.
Egy közepes lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, 1 perc alatt pirítsuk illatosra, majd adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és a kesudiót.
Öntsük fel az alaplével, ízesítsük a kurkumával, a sóval, a borssal és a chilipehellyel, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes hőfokon főzzük puhára 20-25 perc alatt.
Öntsük át turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre. Pirított kesudióval megszórva fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu