Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

5
Nyomtatás
Kurkumas-edesburgonya-kremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a színes, sűrű leves nemcsak finom, de sok vitamint és antioxidánst is tartalmaz: a tökéletes fogás, ha gyorsan ennél valami táplálót.

Ha kedveled a sütőtökkrémlevest, akkor készítsd el ezt a hozzá nagyon hasonló édesburgonyás változatot. A sütőtököshöz hasonlóan ebben is rengeteg a rost és az antioxidáns, ráadásként pedig gyulladáscsökkentő gyömbér és kurkuma is kerül bele.

A hagyományos krémlevesekkel ellentétben nem tejszíntől lesz selymes, hanem puhára főtt és leturmixolt kesudiótól. Ettől a leves pluszfehérjével is gazdagabb lesz, és anélkül lesz laktózmentes, hogy más készítményekkel kellene a tejszínt helyettesítened.

Kurkumás édesburgonya-krémleves

Kurkumas-edesburgonya-kremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. friss gyömbér apróra darabolva
  • 2 közepes édesburgonya meghámozva, felkockázva
  • 100 g natúr kesudió
  • 1000 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 1 púpozott tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes lábasban hevítsük fel az olívaolajat, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, 1 perc alatt pirítsuk illatosra, majd adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és a kesudiót.

Öntsük fel az alaplével, ízesítsük a kurkumával, a sóval, a borssal és a chilipehellyel, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes hőfokon főzzük puhára 20-25 perc alatt.

Öntsük át turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre. Pirított kesudióval megszórva fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon