Puha lazac panko- és parmezánbundában – Kívül ropogósra, belül porhanyósra sül

2
Nyomtatás
lazac pankó bundában cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Megfogadtam, hogy hetente egy halnapot beiktatok az étrendembe valamilyen formában.

Igazából könnyű dolgom van, mert nagyon szeretem a halat és a tenger gyümölcseit, de remélem, hogy mások is fel fogják ismerni, mennyi ízletes fogás készülhet belőlük.

Ha még csak barátkoztok velük, akkor a lazacot ajánlom, egyrészt nagyon mutatós, másrészt könnyen és gyorsan elkészül, ráadásul isteni finom. A lazacot elég akár egy kis vajon vagy olívaolajon sütni, de kezdőknek ajánlom a bundázást, amivel biztos a siker. 

Lazac panko- és parmezánbundában

lazac pankó bundában recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab lazacfilé
  • 1.5 evőkanál citromlé (friss)
  • 120 gramm panko morzsa
  • 50 gramm parmezán (reszelt)
  • 1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
  • 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki. A fokhagymát vágjuk egészen apróra. 

A lazacszeleteket fektessük a tepsibe,  mindegyikre spricceljünk citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. 

A panko morzsát és a parmezánt, az olívaolajat, a bazsalikomot és az apróra vágott fokhagymát jól keverjük össze, és ebből a keverékből is tegyünk minden lazacszeletre. 

Addig süssük, amíg a panír aranybarnára nem sül, körülbelül 20 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon