Mennyei levendulás jegeskávé: házi sziruppal készül

2
Nyomtatás
levendulas-jegeskave
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a levendulás jegeskávé igazán romantikus társad lehet egy forró, nyári napon. Kevés hozzávalóból készül, virágos, édes ízjegyei pedig azonnal magával ragadnak.

Ezt a jegeskávét eredetileg a Velünk véget ér című film virágkötője, Lily ihlette. A kávé természetes keserűségét a szirupos, édes jegyek ellensúlyozzák, amit a jégkockák tesznek üdítővé a forró nyáron.

Csupán néhány hozzávalóból készül, és alig 20 perc összedobni. Édes, virágos szirup keveredik benne a feketekávéval, és a tej teszi fel rá a koronát.

Levendulás jegeskávé

levendulas-jegeskave

Hozzávalók 1 pohárhoz

A virágos sziruphoz:

  • 200 g kristálycukor
  • 15 g szárított levendulavirág
  • 20 g szárított rózsabimbó
  • 1 tk. vanlíliakivonat
  • 240 ml víz

A kávéhoz:

  • 30 ml eszpresszó
  • 1 tk. méz
  • 180 ml tej
  • jégkocka
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a szirupot. Egy kisebb lábasban keverjük össze a cukrot, a levendulavirágokat, a rózsabimbókat és a vizet.

Melegítsük közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, és enyhén forrni nem kezd. Fontos, hogy folyamatosan keverjük.

Ezután vegyük le a tűztől, és adjuk hozzá a vaníliakivonatot.

Hagyjuk állni kb. 10 percet, majd szűrjük le, öntsük tiszta üvegbe és tegyük be a hűtőbe.

Készítsük el a lattét.

Töltsünk meg egy magas falú poharat jéggel. 

Öntsük rá a frissen lefőzött eszpresszót. Adjuk hozzá a mézet és egy evőkanál lehűtött szirupot.

Öntsük fel tejjel, majd finoman keverjük össze.

Díszíthetjük ízlés szerint szárított levendulavirágokkal, de akár el is hagyhatjuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon