Először készítsük el a szirupot. Egy kisebb lábasban keverjük össze a cukrot, a levendulavirágokat, a rózsabimbókat és a vizet.
Melegítsük közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, és enyhén forrni nem kezd. Fontos, hogy folyamatosan keverjük.
Ezután vegyük le a tűztől, és adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
Hagyjuk állni kb. 10 percet, majd szűrjük le, öntsük tiszta üvegbe és tegyük be a hűtőbe.
Készítsük el a lattét.
Töltsünk meg egy magas falú poharat jéggel.
Öntsük rá a frissen lefőzött eszpresszót. Adjuk hozzá a mézet és egy evőkanál lehűtött szirupot.
Öntsük fel tejjel, majd finoman keverjük össze.
Díszíthetjük ízlés szerint szárított levendulavirágokkal, de akár el is hagyhatjuk.