Magyaros kelkáposzta-krémleves: ilyen finomat még nem ettél

Magyaros kelkáposzta-krémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A selymes kelkáposzta-krémleves a krumplinak köszönhetően eltelít, zamatáért pedig a magyar konyha kedvelt fűszerei felelnek.

Az élénk színű kelkáposzta izgalmas alapanyag, érdemes felfedezni. A magyar konyha egyik kedvenc főzeléke is a zöldből készül, de még ínycsiklandó rakottas fogást is össze lehet belőle dobni.

A zöldség egész évben könnyen beszerezhető, rengeteg érdeme van, vitaminban gazdag, fehérjedús, és még a gyomrot sem terheli meg. Ha valami igazán különlegeset dobnál belőle össze, akkor próbáld ki ezt a selymes krémlevest, mely tele van ízzel, és még laktató is.

Magyaros kelkáposzta-krémleves

Magyaros kelkáposzta-krémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg krumpli
  • só ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz
  • őrölt fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 280 g tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel a leveleket tetszés szerint.

A krumplit is tisztítsuk meg, és vágjuk közepes méretű kockákra.

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon pirítsuk 4-5 percig, utána forgassuk hozzá a kelkáposztaleveleket, az előkészített krumplit, zúzott fokhagymát.

A zöldségeket öntsük fel vízzel, és fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és köménnyel.

A levest főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul, majd botmixerrel pürésítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, és 2-3 perc alatt forraljuk egybe.

A krémlevest krutonnal vagy pirított baconnel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük