
Magyaros kelkáposzta-krémleves: ilyen finomat még nem ettél

A selymes kelkáposzta-krémleves a krumplinak köszönhetően eltelít, zamatáért pedig a magyar konyha kedvelt fűszerei felelnek.
Az élénk színű kelkáposzta izgalmas alapanyag, érdemes felfedezni. A magyar konyha egyik kedvenc főzeléke is a zöldből készül, de még ínycsiklandó rakottas fogást is össze lehet belőle dobni.
A zöldség egész évben könnyen beszerezhető, rengeteg érdeme van, vitaminban gazdag, fehérjedús, és még a gyomrot sem terheli meg. Ha valami igazán különlegeset dobnál belőle össze, akkor próbáld ki ezt a selymes krémlevest, mely tele van ízzel, és még laktató is.
-
2023-11-01 06:30:01
-
2023-10-06 07:32:01
-
2023-09-21 07:32:01
Magyaros kelkáposzta-krémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kelkáposzta
- 20 dkg krumpli
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l víz
- őrölt fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 280 g tejföl
Elkészítés:
A kelkáposztát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel a leveleket tetszés szerint.
A krumplit is tisztítsuk meg, és vágjuk közepes méretű kockákra.
A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon pirítsuk 4-5 percig, utána forgassuk hozzá a kelkáposztaleveleket, az előkészített krumplit, zúzott fokhagymát.
A zöldségeket öntsük fel vízzel, és fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és köménnyel.
A levest főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul, majd botmixerrel pürésítsük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, és 2-3 perc alatt forraljuk egybe.
A krémlevest krutonnal vagy pirított baconnel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!