Magyaros krumplileves húsgombóccal: ebből biztos a repeta

4
Nyomtatás
krumplilevescov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Krumpli és húsgombóc alkotja ezt a csodás magyaros ízvilágú levest, melyből garantáltan repetázik majd a család.

A krumplileves nagy kedvenc a hazai konyhában, sokféle recept szerint kipróbálható. Jólesik szerényebben készítve, és persze bőségesebben is. Most egy gazdagabb verziót ajánlunk, melyben húsgombóc kerül a levesbe.

Így is lehet

A krumplileves lelke a zeller, így ebbe a verzióba is kerül. Ha szeretnéd, akkor a zeller zöldjét is beleteheted, így csak finomabb és gusztusosabb lesz. A zellergumót le is reszelheted, vagy apróra is kockázhatod. Ha pedig szereted a csípőset, akkor 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet is adhatsz a leveshez.

Magyaros krumplileves húsgombóccal

krumplilevesct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús (csirke, pulyka, sertés vagy marha)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 darab tojás
  • 80 dkg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • víz szükség szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 fej kisebb zellergumó
  • 250 g (opcionális) tejföl
  • 1 csokor (opcionális) petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst keverjük egybe a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, hagymakrémmel, majoránnával és a tojással. Ezután formáljunk belőle tetszés szerinti golyókat.

A krumplit tisztítsuk meg, majd tetszés szerint kockázzuk fel, és engedjünk rá hideg vizet, amíg nem használjuk, így nem barnul meg.

A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk finomra.

Az előkészített húsgombócokat kevés olajon pirítsuk le, majd tegyük félre.

Vegyünk elő egy nagyobb méretű lábast, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre a hagymát. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát és a krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, házi ételízesítővel, és a félbevágott zellergumót is adjuk hozzá. A levest főzzük 15-20 percig, utána a húsgombócokat is tegyük bele, és főzzük még addig, amíg a krumpli megpuhul. Ha szeretnénk, akkor tejfölt is főzhetünk a levesbe, amit petrezselyemmel megszórva kínáljunk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon