
Pénztárcakímélő krumplileves virslivel: laktató, finom ebéd

A sűrű krumplileves szalonnával és virslivel gazdagítva készül, így sokkal bőségesebb, biztos, hogy nem maradsz utána éhes.
A magyar konyha egyik kedvence a krumplileves. Sok változatban készülhet: hagyományosan ez egy szerény étek, de rengetegféle új receptet próbálhatsz ki, melyben gazdagabb alapanyagok kerülnek a krumpli mellé. Ebben a változatban szalonna és virsli kapják a főszerepet. Mindkét alapanyagtól bőséges lesz az étel, plusz a pirított szalonna pluszízzel ruházza fel a fogást.
Mi kerüljön még a levesbe?
A hazai ízek kedvelői 1 evőkanál csípős paprikakrémmel sokkal pikánsabbá varázsolhatják. Ha pedig még tartalmasabbra készítenéd, galuska vagy tarhonya is mehet bele.
Magyaros krumplileves virslivel

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 4 pár virsli
- 10 dkg füstölt szalonna
- kevés olaj (opcionális)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra, a virslit karikázzuk fel.
A szalonnát kockázzuk fel, majd saját zsírján pirítsuk le. (Ha szükséges, kevés olajat öntsünk alá.)
A hagymát vágjuk finomra, és keverjük a pirult szalonnához, 4-5 percig pirítsuk. Ezután keverjük hozzá a pirospaprikát és az előkészített krumplit és virslit. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
A levest fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel.
Amikor a krumpli megpuhult, a leves elkészült, keverjük hozzá a finomra aprított petrezselymet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!