Pénztárcakímélő krumplileves virslivel: laktató, finom ebéd

klcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sűrű krumplileves szalonnával és virslivel gazdagítva készül, így sokkal bőségesebb, biztos, hogy nem maradsz utána éhes.

A magyar konyha egyik kedvence a krumplileves. Sok változatban készülhet: hagyományosan ez egy szerény étek, de rengetegféle új receptet próbálhatsz ki, melyben gazdagabb alapanyagok kerülnek a krumpli mellé. Ebben a változatban szalonna és virsli kapják a főszerepet. Mindkét alapanyagtól bőséges lesz az étel, plusz a pirított szalonna pluszízzel ruházza fel a fogást.

Mi kerüljön még a levesbe?

A hazai ízek kedvelői 1 evőkanál csípős paprikakrémmel sokkal pikánsabbá varázsolhatják. Ha pedig még tartalmasabbra készítenéd, galuska vagy tarhonya is mehet bele.

Magyaros krumplileves virslivel

klct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 4 pár virsli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • kevés olaj (opcionális)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra, a virslit karikázzuk fel.

A szalonnát kockázzuk fel, majd saját zsírján pirítsuk le. (Ha szükséges, kevés olajat öntsünk alá.)

A hagymát vágjuk finomra, és keverjük a pirult szalonnához, 4-5 percig pirítsuk. Ezután keverjük hozzá a pirospaprikát és az előkészített krumplit és virslit. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

A levest fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel.

Amikor a krumpli megpuhult, a leves elkészült, keverjük hozzá a finomra aprított petrezselymet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük