Szaftos, magyaros lecsó nokedlivel: bográcsban is összedobhatod

16
Nyomtatás
Magyaros lecsó nokedlivel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lecsó a nyár slágere, amit a szabadban is össze lehet dobni, baráti vagy családi kerti partira remek fogás.

A lecsó a magyar konyha nagy kedvence, mely egész évben összedobható, nyáron azonban kötelező. Rengetegféle szuper lecsóreceptet lehet kipróbálni: van, aki csak hagyma, paprika és paradicsom hármasából készíti, de sokan kolbásszal, káposztával, cukkinivel, tojással vagy épp csirkemájjal dúsítva teszik az asztalra.

A szaftos lecsó galuskával az igazi!

Az elkészült lecsó sokféle körettel kínálható. Jólesik rizzsel, tarhonyával, bulgurral, kenyérrel tunkolva, de a legjobb nokedlivel kínálva. A galuskát akár nagyobb darabokban is a zöldségekhez szaggathatod.

Magyaros lecsó nokedlivel

Magyaros lecsó nokedlivel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 pár kolbász
  • 5 darab hagyma
  • 4 darab tévépaprika
  • 2 darab hegyes erős paprika
  • 5 darab paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • nokedli (recept a leírásban)
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk apró kockákra. A kolbászt karikázzuk fel.

A hagymát, paprikákat, paradicsomot és a fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

Az előkészített szalonnát kezdjük el lepirítani, majd 5-8 perc múlva dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, paprikákat és paradicsomot.

A lecsót fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, majd 5-8 perc után a kolbászt is keverjük hozzá, és gyakran kevergetve főzzük még 8-10 percig.

Nokedlitippek:

A nokedli kétféle módon kínálható a lecsó mellé. Ha szeretnénk, akkor a bevált recept szerint szaggassuk ki a galuskát, majd szedjük rá a lecsót. A receptet ide kattintva találjuk.

A másik megoldás, hogy a készülő lecsóhoz adunk vizet, és deszkáról szaggatunk nagyobb galuskákat a zöldségekhez. Ez főleg a bográcsos változatoknál jó választás.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon