Szaftos lecsó olasz módra: ebben a paprika a főszereplő

olasz-lecso2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olasz konyha minimalista fogásai közé tartozik a peperonata, ami amilyen egyszerű, annyira finom!

Az olaszok lecsója, a peperonata annyiban különbözik az általunk ismert változattól, hogy a paprika dominál benne, a paradicsom csak kiegészítőként kap helyet a receptben, és legtöbbször passzírozott formában kerül bele. 

Mivel olasz ételről van szó, természetesen olívaolajon pirulnak a zöldségek, illetve a borecet sem hiányozhat belőle, ezt ízlés szerint adagolhatod. A minimalista fogást minél jobb minőségű alapanyagokból készítsd el, úgy lesz a legfinomabb. 

Olasz lecsó

olasz-lecso

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g kaliforniai paprika
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl passzírozott paradicsom
  • 1 tk fehérborecet
  • 0.5 tk cukor
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat vágjuk félbe, szedjük ki a magházukat. Vágjuk őket kb. fél centi vastag csíkokra. 

A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk hajszálvékony szeletekre, a fokhagymát vágjuk finomra.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy mélyebb serpenyőben, dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük kb. 5 percig, míg puha nem lesz. Ekkor dobjuk rá a fokhagymát, még 2-3 percig dinszteljük. 

Adjuk hozzá a paprikát is, majd kb. 10 percig pirítsuk. Öntsük fel a paradicsomszósszal, majd sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, fedő alatt főzzük 30-40 percig. 

Adjuk hozzá az ecetet és a cukrot is. Fedő nélkül főzzük tovább még 5-10 percig, míg picit sűrűsödik. Kóstoljuk meg, ízlés szerint még sózzuk. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük